Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπέρ του τρίτου πακέτου βοήθειας ψήφισε η Γερμανική Βουλή
Υπέρ του τρίτου πακέτου βοήθειας ψήφισε η Γερμανική Βουλή

Υπέρ του τρίτου πακέτου βοήθειας ψήφισε η Γερμανική Βουλή

Με 454 ΑΙ, 113 OXI και 18 αποχές εγκρίθηκε απο την γερμανική Βουλή το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Απο τους του κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), 228 ψήφισαν υπέρ, 63 ψήφισαν κατά – τρεις περισσότεροι απο την τελευταία ψηφοφορία πριν απο ένα μήνα αλλά όχι αρκετοί για να θέσουν υπό αμφισβήτηση την καγκελάριο – και τρεις απείχαν.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε, η γερμανική κάλεσε τους της χώρας να υπερψηφίσουν το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και να ανοίξουν τον δρόμο για την πολυαναμενόμενη πρώτη δόση των 13 απο τα 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το , την 20η Αυγούστου. Ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε, είπε στους γερμανούς βουλευτές ότι η Αθήνα “δικαιούται περισσότερη βοήθεια”, μετά την ψήφιση του Μνημονίου.

“Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι όλα αυτά θα δουλέψουν και είναι λογικές οι αμφιβολίες, δεδομένης της εμπειρίας των περασμένων ετών και μηνών” είπε ο κ. Σόιμπλε. “Αλλά δεδομένου ότι η Ελληνική Βουλή ενέκρινε το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων, θα ήταν ανεύθυνο να μην δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία για μία νέα αρχή.”

«Αν δεν δώσουμε αυτά τα χρήματα, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να πάρει μπροστά», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και υπογράμμισε ότι η εκταμίευση της βοήθειας θα γίνεται τμηματικά, με τη διαβεβαίωση της υλοποίησης των απαραίτητων δεσμεύσεων. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι τελικά το ΔΤ θα αποφασίσει τη συμμετοχή του στο και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και σε ό,τι αφορά τη του ελληνικού χρέους. Απέκλεισε, ωστόσο, εκ νέου το ενδεχόμενο «κουρέματος», αλλά έκανε λόγο για περιθώρια που αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέδωσε ιδιαίτερη σημασία, τόσο στην ανάγκη ταχύτατης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αρθούν σταδιακά οι κεφαλαίων και να λειτουργήσει η οικονομία, όσο και στο Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, για το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα του οποίου αναμένεται ελληνική πρόταση τον Οκτώβριο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση