Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπέρ της διαφάνειας στους ΟΤΑ ο Βούτσης
Υπέρ της διαφάνειας στους ΟΤΑ ο Βούτσης

Υπέρ της διαφάνειας στους ΟΤΑ ο Βούτσης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ισότιμη αλλά και διαφανή σχέση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεσμεύθηκε να οικοδομήσει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ν. Βούτσης, μιλώντας χθες στην έναρξη του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

«Ούτε επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις ούτε πολιτικές για να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί, το πελατειακό της κρίσης θα καταργηθεί», τόνισε. Εξήγγειλε για μία ακόμη φορά την κατάργηση των πολλαπλών ελέγχων νομιμότητας στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και την αντικατάστασή τους από ένα νέο σύστημα σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να επανέλθει το αντιμίσθιο για τη συμμετοχή των συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια, λέγοντας ότι οι κοινωνικές δομές των δήμων θα πρέπει να στηριχθούν και να αναβαθμιστούν. Απαντώντας, ωστόσο, στα συνθήματα για μονιμοποίηση ομάδας εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του συνεδρίου ζητώντας ικανοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε όλα όσα έχουμε δεσμευθεί και ακόμη περισσότερα. Αλλά πρέπει να μας αντιμετωπίζετε σαν κυβέρνηση τετραετίας. Ηδη επαναπροσλαμβάνουμε 3.500». Επί του μεταναστευτικού ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει «κλειστές δομές για λίγα άτομα, όπου θα φιλοξενούνται οι πρόσφυγες έως ότου να πάρουν τα χαρτιά τους».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης είχε τονίσει ότι «μπορεί όλα αυτά που συζητάμε να ανατραπούν αν δεν πετύχει η διαπραγμάτευση, αλλά ανήκω σε αυτούς που αισιοδοξούν». Στόχος της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ, σημείωσε, είναι η ενότητα των δήμων χωρίς εσωστρέφεια. «Ισότητα και συνεργασία, χωρίς διαχωρισμούς μεγέθους δήμου και χρώματος», τόνισε. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει βοηθείας στις ώστε να δίδεται τεχνική βοήθεια στους δήμους που θέλουν να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση