Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΗΠΑ: Ζητούμενο μία συμφωνία για μεταρρυθμίσεις
ΗΠΑ: Ζητούμενο μία συμφωνία για μεταρρυθμίσεις

ΗΠΑ: Ζητούμενο μία συμφωνία για μεταρρυθμίσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

 Η συζητήθηκε κατά τη που είχε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Οπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ σε συνέντευξη τύπου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «είναι σημαντικό για την και τους εταίρους της να χαράξουν ένα δρόμο που να χτίζει πάνω σε κρίσιμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επιστρέφει την Ελλάδα σε , μακροπρόθεσμη ανάπτυξη». Μάλιστα, ο κ. Ερνεστ εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ διότι, όπως είπε, «έχουμε δει αντίστοιχες ενδείξεις από την ελληνική ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της  «Κ», ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτίθεται να πιέσει τόσο την κ. Μέρκελ όσο και την επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G7 ώστε να επιδείξουν πραγματισμό στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Ο κ. Ομπάμα προβλέπεται να έχει μία ακόμη διμερή με την οικοδέσποινα της Συνόδου τις επόμενες ημέρες, όπου επίσης αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, η παράθεση από τον κ. Ερνεστ των λόγων για τους οποίους οι ΗΠΑ επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της μπορεί να θεωρηθεί και ως απάντηση στον ανώνυμο Γερμανό αξιωματούχο που διέρρευσε έναν έντονο δι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόφλγκανγκ Σόιμπλε με τον αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου. Σύμφωνα με αυτόν, στην προτροπή του κ. Λιου να στηρίξει την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να του απάντησε ότι αν θέλουν, οι ΗΠΑ μπορούν να δώσουν 50 δισ. στην χ.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση