Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς
ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς

ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς

Το πρωί της Δευτέρς ναμένονται οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer/BioNTech στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ, προκειμένου να αρχίσουν αμέσως να χορηγούνται στους Αμερικανούς, ανακοίνωσαν οι αρχές της χς.

«Η διανομή έχει ξεκινήσει» και «τα πρώτα φορτία θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας», δήλωσε ο στρατηγός Γκας Πέρνα, της επιχείρησης Warp Speed που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη διανομή του εμβολίου. «Είμαστε 100% σίγουροι για ένα επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα παραδώσουμε το εμβόλιο στους Αμερικανούς», πρόσθεσε.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη την που ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού πλησίαζε τους 300.000 νεκρούς, έπειτα από εβδομάδες έξαρσης των μολύνσεων και των εισαγωγών στα που έχουν φέρει τα συστήματα υγείας των αμερικανικών πολιτειών στα όρια των αντοχών τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόναλντ είχε δηλώσει χθες βράδυ, μετά την επείγουσα έγκριση χρήσης του εμβολίου που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές, πως οι πρώτοι εμβολιασμοί με αυτό το πρώτο εμβόλιο θα γίνονταν μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή σήμερα.

Όμως η Pfizer γνωστοποίησε πως οι πρώτες παρτίδες δεν θα έφευγαν πριν από την Κυριακή, από το εργοστάσιό της στην πολιτεία Μίσιγκαν.

«Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech», εξήγησε ο στρατηγός Πέρνα. Αυτή η πρώτη φάση αφορά περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Διευκρίνισε πως καμία παρτίδα εμβολίων δεν είχε «τοποθετηθεί από πριν» προτού δώσει την έγκρισή του ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα, κινούμενος με ταχύτητα άνευ προηγουμένου, ο FDA ενέκρινε χθες την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Οι ΗΠΑ έγιναν η πέμπτη χώρα που έδωσε πράσινο φως (μετά τη , το Μπαχρέιν, τον Καναδά και το Μεξικό). Αρμόδια του FDA αναμένεται να εξετάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την έγκριση ενός δεύτερου εμβολίου, αυτού της Moderna.

Πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού πλησίαζε τους 300.000 νεκρούς, έπειτα από εβδομάδες έξαρσης των μολύνσεων και των εισαγωγών στα που έχουν φέρει τα συστήματα υγείας των αμερικανικών πολιτειών στα όρια των αντοχών τους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση