Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δίπλα οι γονείς στα παιδιά τους και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο
Δίπλα οι γονείς στα παιδιά τους και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο

Δίπλα οι γονείς στα παιδιά τους και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο

Oι γονείς θα πρέπει να είναι συνεχώς δίπλα με τα παιδιά τους και ιδιαίτερα όταν πλοηγούνται στο διαδίκτυο, τονίστηκε στην εκδήλωση- ομιλία με θέμα «Περιήγηση στο διαδίκτυο-Γνώση και προστασία των παιδιών» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2016 στο κτήριο Μουρτζούκου.

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση ομιλιών με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για διάφορα θέματα, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), με ομιλητές τον αστυνομικό υποδιευθυντή Βασίλειο Καραΐσκο, διοικητή Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και τον Γεώργιο Ντιζέ, υποδιοικητή Ασφάλειας Βόλου.

Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, η προσοχή στη χρήση του διαδικτύου, τόσο από τους ανήλικους, όσο και τους ενήλικες χρήστες, θα πρέπει να είναι μεγάλη, καθώς ακόμη και στην περιοχή μας, τα περιστατικά για τα οποία επιλαμβάνεται πλέον η Αστυνομία, είναι αρκετά.

Βασική υπενθύμιση πρέπει να είναι, πως «ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο» μένει για πάντα, έστω και εάν εμείς προχωρήσουμε στη διαγραφή και ίσως κάποια στιγμή για κάποιους, αυτό να προκαλέσει πρόβλημα».

Επίσης αναφέρθηκε ότι υπήρξαν περιστατικά ανήλικων πολιτών που αντιμετώπισαν πρόβλημα με την υπερβολική χρήση του υπολογιστή, γεγονός που έπρεπε να υπάρξει ακόμη και ιατρική βοήθεια.

Πέρα από τη θετική πλευρά του ίντερνετ που όλοι την αναγνωρίζουν, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει και η αρνητική πλευρά, όπως οι απάτες (κυρίως οικονομικές που αφορούν τους ενήλικες), η διασπορά ψευδών ειδήσεων, οι προσωπικών δεδομένων, η παρενόχληση ανήλικων, αλλά και ο εθισμός.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται και στις αναληθείς αγγελίες, όπου δυστυχώς, αρκετοί όπως αποδείχθηκε συμπολίτες, έπεσαν θύματα απατεώνων, ζητώντας χρήματα μέχρι και … για ανύπαρκτα σπίτια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη χρήση των κοινωνικών δικτύων και προφίλ, όπου πολλές φορές, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν, χρησιμοποιούνται και από χρήστες κάτω των 14 ετών, παρουσιάζονται εκβιασμοί, απειλές κ.λπ.

Αυτό πάντως που τονίστηκε από τους ομιλητές, ήταν ότι οι αποτελούν το πρότυπο των παιδιών και στην χρήση του διαδικτύου, οπότε απαιτείται προσοχή, αλλά και σωστή και άμεση γενικότερα επικοινωνία μεταξύ γονέων- παιδιών.

Σημειώνεται ότι το παρών έδωσαν δεκάδες γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, αλλά και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη, αλλά και ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Πλαγεράς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση