Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ινδονησία: Πάνω από 100 νεκροί από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ
Ινδονησία: Πάνω από 100 νεκροί από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ

Ινδονησία: Πάνω από 100 νεκροί από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται και σήμερα στην επαρχία Άτσεχ της ς, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή χθες και κόστισε τη περισσοτέρων από 100 ανθρώπων.

Παράλληλα, οι ιατρικές ομάδες των νοσοκομείων προσπαθούν να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες, ενώ η βοήθεια αργεί να φτάσει στην αναφερόμενη περιοχή.

Σωστικά συνεργεία, με την βοήθεια των κατοίκων επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν τραυματίες που έχουν θαφτεί κάτω από συντρίμμια και τρεις εκσκαφείς έχουν επιστρατευτεί για την απομάκρυνση των συντριμμιών.

Πολλά από τα τα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όχι εξαιτίας του ίδιου του σεισμού αλλά λόγω της κατάρρευσης κτιρίων. Εθελοντές μετέφεραν τους τραυματίες στα νοσοκομεία τα οποία εμφανίζουν πληρότητα σχεδόν στο 100% με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να δέχονται τις πρώτες βοήθειες στους διαδρόμους.

Οι πρώτες εικόνες στην και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τη μεταφορά θυμάτων στα νοσοκομεία, ισοπεδωμένα κτίρια και πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών που έγινε χθες και έπληξε την επαρχία Άτσεχ είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε η περιοχή από το του Ινδικού ωκεανού το 2004, το οποίο προκάλεσε περισσότερα από 120.000 τα, μόνο στο Άτσε.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αναφέρει πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ρολότ και σε βάθος 17 χιλιομέτρων ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί.

Η στο οδικό δίκτυο γύρο από την περιοχή που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού, έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση της αποστολής των εφοδίων και της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε στην περιοχή η κυβέρνηση της ς, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

 

Πηγή:kathimerini.gr από  -

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση