Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Αρχηγών
Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Αρχηγών

Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Αρχηγών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς, φακέλους με στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στην διαχείρισή τους.

Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στην δημιουργία δομών υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την δημιουργία νέων υποδομών.

Χθες, Πέμπτη, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε προς τους υπουργούς του το πλαίσιο στο οποίο αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

πηγή:kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντικαθιστά τον ενεργοβόρο φωτισμό δρόμων με 7.700 οδοφωτιστικά τύπου LED… - https://t.co/IqkUPbKohc -

  • Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων ύψους 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας… - https://t.co/68GBjIOVaB -

  • Δυνάμεις της αμερικανικής 101 Combat Aviation Brigade στο Στεφανοβίκειο του Βόλου - https://t.co/djOKT1x484 -

"Αλιεύοντας" την είδηση