Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ημερίδα στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκη
Ημερίδα στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκη

Ημερίδα στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκη

Aλλαγές στην επαγγελματική σηματοδοτεί η ημερίδα με τίτλο «Επαγγελματική Εκπαίδευση δυνατότητες και προοπτικές», που διοργανώνεται την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο ΕΠΑΛ υ, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας για την επαγγελματική Δημ. Μπαξεναβανάκη, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων Επιμελητηρίων και επιχειρήσεων.

Τα παραπάνω τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, που έχει την οργάνωση της ημερίδας , ο διευθυντής Β'/θμιας Εκπαίδευσης Σωκρ. Σαβελίδης και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ υ Χρ. Μαράτος.

Η κα. Αναστασοπούλου τόνισε ότι για την εκδήλωση επιλέχτηκε το , που είναι καινούργιο , ώστε από εκεί να γίνει μια νέα αρχή για την επαγγελματική εκπαίδευση και αναφέρθηκε στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να δώσει έμφαση στα ΕΠΑΛ με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα προσφέρουν πιο ποιοτική εκπαίδευση. «Δεν πρέπει να αγνοήσουμε την παραγωγή και την αγορά εργασίας, από τις οποίες η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη. Παγκόσμια το ποσοστό μαθητών που φοιτά στην επαγγελματική εκπαίδευση ανέρχεται στο 60-70%, ενώ στην Ελλάδα μόλις 30%», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι σκοπός του υπουργείου είναι να αναβαθμίσει κατά πολύ την επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο Κ. Σαβελίδης είπε ότι η επαγγελματική εκπαίδευση είναι ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες της εκπαίδευσης στη χώρα μας με βασική κατεύθυνση να παρέχει γνώσεις και δεξιότητες που οδηγούν τον απόφοιτό της και στον επαγγελματικό στίβο ακόμη και αμέσως μετά την αποφοίτησή του και πρόσθεσε πως η επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει συνεχώς να προσαρμόζεται στις επιστημονικές, εκπαιδευτικές τεχνικές και επαγγελματικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας.

Ο διευθυντής Β'/θμιας Εκπαίδευσης ς τόνισε ότι οι θα πρέπει συνεχώς να ενημερώνονται και να ενημερώνουν, να προτείνουν και να συμμετέχουν σε διαδικασίες συνεχούς βελτίωσης και προσαρμογής της επαγγελματικής εκπαίδευσης στις νέες και συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Βάσει αυτών προτάθηκε να υλοποιηθεί άμεσα η υψηλού κύρους ημερίδα στο , που θα αποτελέσει προπομπό επερχόμενου συνεδρίου που θα υλοποιηθεί τη με σκοπό την ανάπτυξη προτάσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης δια της προσαρμογής της στις νέες εκπαιδευτικές, επαγγελματικές και κοινωνικοοικονομικές αντιλήψεις.

Τέλος, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου Χρ.Μαράτος χαρακτήρισε την ημερίδα ευκαιρία για τους μαθητές, τους γονείς και την κοινωνία να ενημερωθούν για την επαγγελματική εκπαίδευση, διότι υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και συμπλήρωσε ότι η επαγγελματική εκπαίδευση έχει άμεση σχέση με την οικονομία της χώρας, καθώς οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ διαθέτουν ένα πτυχίο στα χέρια τους, ενώ η μαθητεία, που ξεκίνησε φέτος συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση