Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ημερίδα για το Προσφυγικό ως Ανθρωπιστικό Ζήτημα
Ημερίδα για το Προσφυγικό ως Ανθρωπιστικό Ζήτημα

Ημερίδα για το Προσφυγικό ως Ανθρωπιστικό Ζήτημα

Ημερίδα για το Προσφυγικό ως Ανθρωπιστικό Ζήτημα πραγμαμτοποιεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ώρα 16.00.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα παρακάτω λόγια υπογραμμίζει το πνεύμα , το σκοπό και τους στόχους της διοργάνωσης αυτής :« Απλώνουμε και τα δυό μας χέρια στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν, δίχως οι ίδιοι να το θελήσουν, στην ανάγκη μας. Απλώνουμε τα χέρια μας και αγκαλιάζουμε τα παιδιά που μας έρχονται από μακριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν πρώτα, και κατόπιν να βρουν ξανά την ηρεμία, τη και τη θαλπωρή που κάθε παιδί έχει τόσο ανάγκη»

Το προσφυγικό ζήτημα αφορά έμμεσα και άμεσα την ευρύτερη κοινωνία. Ως , με σεβασμό στις παραδόσεις. την ιστορία και τα πιστεύω μας δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι και απλοί θεατές μπροστά στο δράμα που ακούσια βιώνουν αυτή τη στιγμή οι συνάνθρωποί μας.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας προσεγγίζει μέσα από τη διοργάνωση αυτή το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού με ευαισθησία, πνεύμα ανθρωπισμού και γνώμονα το καθήκον ς προς τον συνάνθρωπο.

Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι η πολυεπίπεδη ενημέρωση, της τοπικής κοινωνίας, η παράθεση εποικοδομητικών προτάσεων, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το προσφυγικό ως ανθρωπιστικό ζήτημα και η οργάνωση μελλοντικών δράσεων.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με σχετικές εισηγήσεις η Ιερά , ακαδημαϊκοί , οργανώσεις επιστημόνων, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί , εθελοντών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δικηγορικός , ο Ιατρικός , ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών , η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, το Εργατικό Κέντρο , το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας και άλλοι.

Σημειώνεται ότι το αμφιθέατρο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση προσφέρεται ευγενικά από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση