Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ημερίδα για το Προσφυγικό ως Ανθρωπιστικό Ζήτημα
Ημερίδα για το Προσφυγικό ως Ανθρωπιστικό Ζήτημα

Ημερίδα για το Προσφυγικό ως Ανθρωπιστικό Ζήτημα

Ημερίδα για το Προσφυγικό ως Ανθρωπιστικό Ζήτημα πραγμαμτοποιεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου και 16.00.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα παρακάτω λόγια υπογραμμίζει το πνεύμα , το σκοπό και τους στόχους της διοργάνωσης αυτής :« Απλώνουμε και τα δυό μας χέρια στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν, δίχως οι ίδιοι να το θελήσουν, στην ανάγκη μας. Απλώνουμε τα χέρια μας και αγκαλιάζουμε τα παιδιά που μας έρχονται από μακριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν πρώτα, και κατόπιν να βρουν ξανά την ηρεμία, τη φροντίδα και τη θαλπωρή που κάθε έχει τόσο ανάγκη»

Το προσφυγικό ζήτημα αφορά έμμεσα και άμεσα την ευρύτερη κοινωνία. Ως Έλληνες, με σεβασμό στις παραδόσεις. την ιστορία και τα πιστεύω μας δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι και απλοί θεατές μπροστά στο δράμα που ακούσια βιώνουν αυτή τη στιγμή οι συνάνθρωποί μας.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας προσεγγίζει μέσα από τη διοργάνωση αυτή το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού με ευαισθησία, πνεύμα ανθρωπισμού και γνώμονα το καθήκον αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι η πολυεπίπεδη ενημέρωση, της τοπικής κοινωνίας, η παράθεση εποικοδομητικών προτάσεων, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το προσφυγικό ως ανθρωπιστικό ζήτημα και η οργάνωση μελλοντικών δράσεων.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με σχετικές εισηγήσεις η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, ακαδημαϊκοί ερευνητές, οργανώσεις επιστημόνων, ακαδημαϊκοί και φορείς ,φορείς εθελοντών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών , η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας και άλλοι.

Σημειώνεται ότι το αμφιθέατρο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η προσφέρεται ευγενικά από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση