Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ημερίδα για την καλύτερη εκπαιδευτική αντιμετώπιση των μαθητών με ειδικές ανάγκες
Ημερίδα για την καλύτερη εκπαιδευτική αντιμετώπιση των μαθητών με ειδικές ανάγκες

Ημερίδα για την καλύτερη εκπαιδευτική αντιμετώπιση των μαθητών με ειδικές ανάγκες

Ημερίδα για τις «Προσεγγίσεις στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών στο σύγχρονο σχολείο» (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό» διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η ΕΛΕΠΑΠ-παράρτημα την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 5:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα υφιστάμενα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας εκπαιδευτικός, αλλά και ο γονιός για να αντιμετωπίσει παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής επισημάνθηκε η ανάγκη της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των φορέων ς, των γονιών και των θεραπευτών για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι περιπτώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας, Γιώργος Πολύζος, ανέφερε ότι στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της Μαγνησίας φοιτούν εξήντα περίπου με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στηρίζονται από ειδικευμένους εκπαιδευτικούς δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ο εκπαιδευτικός τυπικής ς καλείται να αντιμετωπίσει τα όποια θέματα υπάρχουν.

«Ο εκπαιδευτικός της τάξης δεν έχει τα εφόδια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διδασκαλίας μαθητών με τέτοιες διαταραχές. Η ημερίδα αυτή που προγραμματίζουμε έχει σκοπό να ενημερώσει, να προβληματίσει, αλλά στοχεύει και στη διάχυση των καλών πρακτικών που ακολουθούν εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Στην ημερίδα θα εκπαιδευτικοί θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους από την καθημερινή ενασχόλησή τους με αυτά τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΤΕΑ Καραγιαννίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη του Τμήματος Ειδικής Αγωγής από την Α'θμια Εκπαίδευση, ενώ ο Νικ. Κυπαρισσός διδάσκων του Τμήματος, επισήμανε ότι στην ημερίδα θα γίνει προσπάθεια να διαχυθούν σε όλους τα που υπάρχουν για να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά.

«Θέλουμε η δουλειά που κάνουμε με τα παιδιά να είναι συντονισμένη με το σχολείο και την οικογένεια για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, επισήμανε.

Ο Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων της Πρωτοβάθμιας επισήμανε ότι χρειάζονται όλο και περισσότερα εργαλεία και «αυτά θέλουμε να αποκομίσουν οι συνάδελφοί μας από αυτή την ημερίδα.

Συγχρόνως επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα στέρεο γεφύρωμα ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς και αυτό σταδιακά να ενδυναμωθεί».

Η επιστημονική διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ, παράρτημα , Στέλλα Παπακώστα, τόνισε ότι «πρωταρχικό για μας, ως ομάδα αποκατάστασης, είναι να υπάρχει άμεση και στενή συνεργασία με τον εκπαιδευτικό που αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του παιδιού αλλά και του γονιού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού του».

Επιπλέον ενημέρωσε ότι με δωρεά συμπολίτη στήθηκε μία αίθουσα όπου λειτουργεί το πρόγραμμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης και εξυπηρετούνται παιδιά με αισθητηριακές δυσκολίες ή άλλα αναπτυξιακά προτα.

Όπως σημείωσε πρόκειται για μία ιδιότυπη παιδική χαρά, όπου παιδιά με προτα αφής, η δυσκολίας να δουν ζωντανά χρώματα, η ακοής δυνατών ήχων, μαθαίνουν με το παιχνίδι να τα αντιμετωπίζουν και φυσικά υπάρχει και χώρος ξεκούρασης για να ηρεμούν. «Η αισθητηριακή ολοκλήρωση είναι σπουδαία δουλειά διεθνώς. Στο Βόλο ελάχιστες δομές υποστηρίζουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε ενεργά να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα».

Τέλος η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, Πέπη Παπανδρέου επισήμανε ότι στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της ανάγκης συνεργασίας ειδικών θεραπευτών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Ο κόσμος γνωρίζει το επιστημονικό και θεραπευτικό κομμάτι της ΕΛΕΠΑΠ. Μας γνωρίζουν οι συμπολίτες μας και μας στηρίζουν για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό μας έργο», ανέφερε.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση