Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε φορτισμένο κλίμα η Γ.Σ. εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ
Σε  φορτισμένο κλίμα η Γ.Σ. εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ

Σε φορτισμένο κλίμα η Γ.Σ. εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ

Σε φορτισμένο κλίμ πργματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η έκτακτη των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ μετά την ανακοίνωση της ContiTechΙΜΑΣ Α.Ε. ότι προχωρά στη διακοπή της παρς μεταφορικών ταινιών στο Βόλο και κλείνει το μητρικό εργοστάσιο, αφήνοντας στο δρόμο 138 εργαζόμενους μόνιμο προσωπικό και περίπου 30 άτομα που απασχολούνταν σε διάφορους εργολάβους.

Οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ της εθελούσιας εξόδου με μπόνους 40.000 ευρώ ή να παραμείνουν στο εργοστάσιο και να απολυθούν.

Στη σημερινή συνέλευση παρόντες ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας, Αλεξ. Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και Κ. Στεργίου του ΚΚΕ, όπως επίσης και η διοίκηση του ΕΚΒ και εκπρόσωποι σωματείων άλλων εργοστασίων.

Το σωματείο δέχθηκε σκληρή κριτική για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ενώ αυτό που τόνισε η διοίκηση ήταν ότι επρόκειτο στην ουσία για μία ειλημμένη απόφαση καθώς όταν πήγαν στη συνάντηση χθες Παρασκευή με τη διοίκηση απλά τους ανακοινώθηκε το κλείσιμο του εργοστασίου και δεν έγινε αποδεκτή καμία συζήτηση. «Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Μπουρούς τονίζοντας όμως ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να το βάλουν κάτω και ότι το σωματείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αναστραφεί η κατάσταση όσο δύσκολη και αν είναι. Ανέφερε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί βουλευτές και αρμόδιοι υπουργοί και την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τριμερής στο υπουργείο Εργασίας αν και υπήρξαν εργαζόμενοι που ζήτησαν η συνεννόηση να γίνει απευθείας με τη διοίκηση της πολυεθνικής στη Γερμανία, καθώς δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην .

Ο κ. Μπουρούς ανέφερε ότι ήδη η διοίκηση του σωματείου έχει στείλει email στον Γερμανό εκπρόσωπο της εταιρείας με τον οποίο είχαν συναντηθεί τις προηγούμενες ημέρες όμως εξέφρασε την ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι και ζήτησε από όλους ψυχραιμία και ενότητα. Μάλιστα εκτίμησε ως θετική την κίνηση της εταιρείας να δώσει πέραν των αποζημιώσεων και 40.000 ευρώ αν κάποιος επιλέξει την εθελούσια έξοδο.

Στάχτη στα μάτια της κοινωνίας είναι το μπόνους της εθελούσιας επισήμανε το μέλος του σωματείου Θοδωρής Παναγόπουλος.

Στην τοποθέτησή του το μέλος της διοίκησης και της Εργατικής Αυτονομίας Θοδωρής Πανόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, ζήτησε να μην υπογράψουν την εθελούσια και να προχωρήσουν σε κατάληψη του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι διαφώνησαν με την πρόταση Πανόπουλο αναφέροντας ότι είναι παράνομο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος επισήμανε ότι στο συνέδριο της το ΕΚΒ θα ζητήσει τη συμπαράσταση των σωματείων που θα βρίσκονται εκεί προς τους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας

Αλλο ένα βαρύ πλήγμα για την εργατική τάξη και συνολικά την τοπική κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας προκάλεσε η ανακοίνωση-τελεσίγραφο της Εταιρείας “Contitech – ΙΜΑΣ ΑΕ” να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Η απόφαση της Εταιρείας για κλείσιμο του ΙΜΑΝΤΑ δεν αποτέλεσε “κεραυνό εν αιθρία” αλλά ακολούθησε πολύμηνες εκβιαστικές αξιώσεις για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο και για συνεχείς μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων.
Κρανίου τόπος πλέον γίνεται η βιομηχανική περιοχή του Βόλου που χάνει το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσιά του.Ταχύτατα εξαπλώνονται η φτώχεια και η εξαθλίωση στην τοπική κοινωνία.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εγκληματικών πολιτικών που ρημάζουν τη χώρα και τους ανθρώπους της, αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζει η νεομνημονιακή συγ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αδίστακτα σπρώχνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην ανεργία και την εξαθλίωση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επιταγές των τοκογλύφων καπιταλιστών αφεντικών της.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας καλεί την τοπική κοινωνία σε επίδειξη έμπραχτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ και αταλάντευτα στέκεται στο πλευρό τους.

Καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν και ν' ανατραπούν στην πράξη και μέσα στην κοινωνία οι πολιτικές που φέρνουν μαύρο και στερούν την αξιοπρεπή διαβίωση για το παρόν από τους πολίτες.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας καλεί την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία , στη δημιουργία ενός αριστερού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού μετώπου που θα βάλει τέρμα στην προϊούσα καταστροφή της πατρίδας μας από τα νέα Μνημόνια της ψευτο-αριστεράς και θα αξιώσει άλλον δρόμο ανάπτηξης και ευημερίας μακριά από την εθελοδουλεία και την υποταγή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση