Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ηλικιωμένος ανασύρθηκε μισοπνιγμένος στο λιμάνι του Βόλου
Ηλικιωμένος ανασύρθηκε μισοπνιγμένος στο λιμάνι του Βόλου

Ηλικιωμένος ανασύρθηκε μισοπνιγμένος στο λιμάνι του Βόλου

 

Από τη θαλάσσια περιοχή στο κορδόνι – στο λιμάνι του Βόλου – στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανασύρθηκε ηλικιωμένος άνδρας περίπου 75 ετών,  γύρω στις 6 το απόγευμα.

Γυναίκα είδε τον ηλικιωμένο μέσα στη θάλασσα κι ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και στο σημείο μετέβησαν άμεσα, λιμενικοί, σκάφος του Λιμενικού, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δύο οχήματα της Πυροσβεστικής  με έξι άτομα, καθώς και σκάφος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Λόγω του δυνατού αέρα, υπήρχε μεγάλος κυματισμός και  τα σκάφη δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν,  με αποτέλεσμα  να πέσουν στη θάλασσα δύο πυροσβέστες (ο ένας δεμένος με σχοινί), που κατάφεραν να πιάσουν και να ανασύρουν στη στεριά τον ηλικιωμένο.

Στο σημείο που τον έβγαλαν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου του έκανε τεχνητή αναπνοή, καθώς δεν είχε αισθήσεις και τον μετέφερε άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου ανέκτησε τις αισθήσεις του στο τμήμα αναζωογόνησης μετά τις προσπάθειες των γιατρών, ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται σοβαρότατη.

Την ανάσυρση του ανθρώπου από τη θάλασσα είδαν πολλοί Βολιώτες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, απ’ όπου καθημερινά περνούν πολλές εκατοντάδες που κάνουν τον περίπατό τους στο παραλιακό μέτωπο.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

"Αλιεύοντας" την είδηση