Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ηλεκτρονικά η άρδευση σε Μικροθήνες, Αϊδίνι, Διμήνι, Παλιούρι και Σέσκλο
Ηλεκτρονικά η άρδευση  σε Μικροθήνες, Αϊδίνι, Διμήνι, Παλιούρι και Σέσκλο

Ηλεκτρονικά η άρδευση σε Μικροθήνες, Αϊδίνι, Διμήνι, Παλιούρι και Σέσκλο

Θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τη ΔΕΥΑΜΒ

Ηλεκτρονικά θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τη ΔΕΥΑΜΒ η σε Μικροθήνες, Αϊδίνι, , και Σέσκλο σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Δ.Σ.  της επιχείρησης  που ενέκρινε τη μελέτη, τους όρους διαγωνισμού και τον τρόπο δημοπράτησης για την προμήθεια, εγκατάσταση και  λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας, με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας, σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ς, προϋπολογισμού 52.200 € χωρίς ΦΠΑ.

 

Το έργο θα ξεκινήσει  πιλοτικά και αν διαπιστωθεί ότι λειτουργεί σωστά, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, για εξοικονόμηση νερού,  είπε  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης,  σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν πολλά m3  νερού που σήμερα χάνονται.

Σε πρώτη φάση, προβλέπεται η τοποθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικής υδροληψίας σε έξι θέσεις και συγκεκριμένα στις Μικροθήβες, στο Αϊδίνι, στο , στο Διμηνίου, στη θέση Σουβάλα και Μπαϊλένι Σέσκλου.

 

Eπίσης το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε ομόφωνα το πρακτικό της επιτροπής και θα προσλάβει τον επόμενο μήνα πέντε εργαζόμενους ηλικίας 55-67 ετών, ειδικοτήτων υπαλλήλων λογιστηρίου, ηλεκτροσυγκολλητών, τεχνιτών ηλεκτρολόγων και οικοδόμου, που θα απασχοληθούν στην Επιχείρηση από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Οι πέντε θα απασχοληθούν στη ΔΕΥΑΜΒ για ένα χρόνο, με δικαίωμα της Επιχείρησης να τους κρατήσει για ακόμη ένα χρόνο, ενώ η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται κατά 50% από τον ΟΑΕΔ.

Ακόμη, το Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε  τον φάκελο ς, τα τεύχη δημοπράτησης και τον τρόπο εκτέλεσης, για την παροχή επιστημονικών υπηρεσιών για την επίβλεψη του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Ν. Αγχίαλος – , με αμοιβή 816.335,10 €.

Το έργο που εντάχθηκε μέσω της χρηματοδοτούμενης πράξης είναι προϋπολογισμού 16 εκ. € και ο τεχνικός σύμβουλος θα αναλάβει την επίβλεψή του για  τρία χρόνια . Υπηρεσικαοί  παράγοντες εξήγησαν ότι για να αναλάβει η ΔΕΥΑΜΒ την επίβλεψη του έργου έπρεπε να διαθέτει τρεις μηχανικούς που θα απασχολούσε καθημερινά για τρία χρόνια, ενώ η αμοιβή του τεχνικού συμβούλου, καθορίζεται με βάση τον προϋπολογισμό του έργου.

Αποχέτευση σε Αγριά  – Αγ. Στέφανο

Επίπλεον το Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου δίκτυο αποχέτευσης Αγριάς μέχρι τις 29.4.18 για μετατόπιση  δικτύων φυσικού αερίου και ΟΤΕ και προθεσμία για την ολοκλήρωση των διακλαδώσεων αποχέτευσης στη Δ.Ε. Αγ. Στεφάνου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββάκης είπε ότι μέχρι το καλοκαίρι η ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει πρόσκληση για τους κατοίκους της Αγριάς και του Αγ. Στεφάνου  να υποβάλλουν  σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης.

Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα η προμήθεια και εργασία για εγκατάσταση συστήματος εποπτείας – καταγραφής CCTV, προϋπολογισμού 8.500 €, χωρίς ΦΠΑ.

Το έργο αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Χατζηαργύρη, όπου ο χώρος προβλέπεται να αναβαθμιστεί με ασφαλείας, φωτισμό, στέγαστρα και νέα περίφραξη.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση