Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Mέχρι τα μέσα του 2019, θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας
Mέχρι τα μέσα του 2019, θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας

Mέχρι τα μέσα του 2019, θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας

Mέχρι τα μέσα του 2019, η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Θάνο Βούρδα, που βρέθηκε σήμερα στο Βόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, η ΕΡΓΟΣΕ ζητά συναίνεση από ιδιώτες ώστε σε περίπτωση που απαιτηθεί να αποφευχθούν οι απαλλοτριώσεις, για οικονομία χρόνου και να γίνει της γης σε λογικές τιμές, προκειμένου να προχωρήσει η χάραξη της ηλεκτροκίνησης μέσω Α' Βιομηχανικής Περιοχής και να καταργηθούν πέντε ισόπεδες διαβάσεις σε Βόλο και Ν. Ιωνία, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αποφυγή δυστυχημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ εξέτασε από κοντά τη νέα χάραξη και εκτίμησε ότι η διαδικασία θα καταλήξει θετικά αν κινηθούν από πλευράς διαχειριστικής Αρχής οι διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι, για να κατατεθεί το τεχνικό δελτίο. Η ΕΡΓΟΣΕ, ανέφερε, μπορεί να δημοπρατήσει το αμέσως μετά (προς το τέλος της χρονιάς), ενώ ο ανάδοχος αναμένεται στις αρχές του ,ώστε μέχρι τα μέσα του 2019, η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, να μπει σε λειτουργία.

Ο διευθύνων σύμβουλος που συνοδευόταν από τον τμηματάρχη, μηχανικό και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ Γιάννη Αντωνιάδη, έλαβε μέρος σε που έγινε στον ΟΣΕ Βόλου με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και το μέλος της διοίκησης του ΟΛΒ Γιάννη Κλείτσα, ενώ τόνισε ότι το επόμενο στάδιο θα είναι η διασύνδεση του Σιδηροδρομικού Σταθμού με το λιμάνι, για την οποία θα γίνει συζήτηση με τον Οργανισμό Λιμένος.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, η ηλεκτροκίνηση του τμήματος Βόλου – Λάρισας, είναι ένα ενταγμένο στο κεντρικό της ΕΡΓΟΣΕ, που προετοιμάζεται προκειμένου να καταθέσει τεχνικό δελτίο. «Περιμένουμε τις διαδικασίες της διαχειριστικής Αρχής, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκπονεί», τόνισε.

Επίσης η ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται στη φάση που εξετάζει τα τελευταία τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε η γραμμή να διέρχεται μέσα από την Α' Βιομηχανική Περιοχή και τον τρόπο διέλευσης της γραμμής, ενώ εκτίμησε ότι αυτή η διαδικασία θα καταλήξει θετικά.

Ο του έργου είναι 40 εκ. €, που είναι εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το . «Αν κινηθούν από πλευράς διαχειριστικής Αρχής οι διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι, για να καταθέσουμε το τεχνικό δελτίο, η ΕΡΓΟΣΕ μπορεί να δημοπρατήσει το έργο αμέσως μετά, ενώ ο ανάδοχος αναμένεται στις αρχές του , ώστε μέχρι τα μέσα του 2019, η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, να μπει σε λειτουργία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Με τη λειτουργία της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής από τη ΒΙ.ΠΕ., καταργούνται οι πέντε ισόπεδες διαβάσεις στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία.

Ο τμηματάρχης μηχανικός του ΟΣΕ Γιάννης Αντωνιάδης εξήγησε ότι η ΕΡΓΟΣΕ, αναζητά τρόπους να αποφύγει τις απαλλοτριώσεις, χαράσσοντας τη γραμμή σε δημόσιες εκτάσεις, αλλά «αν πέσει σε κάποια μικρή ιδιοκτησία, θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, για να κερδηθεί χρόνος και να πάει με τη διαδικασία της ς». Για το λόγο αυτό ζητείται συναίνεση εκ μέρους των ιδιοκτητών, τόνισε

Όσον αφορά τη σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου είναι το αμέσως επόμενο βήμα, αλλά έχει άλλα χαρακτηριστικά, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, που εξήγησε ότι στις ενδολιμενικές ζώνες είναι δύσκολο να εγκατασταθεί ηλεκτροκίνηση, λόγω εμπορευματικών φόρτων, αλλά το θέμα θα εξεταστεί από κοινού με τον ΟΛΒ Α.Ε.

ERGOSE

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση