Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Il turismo ellenico riparte, Fiavet in missione in Grecia
Il turismo ellenico riparte, Fiavet in missione in Grecia

Il turismo ellenico riparte, Fiavet in missione in Grecia

Turismo, Fiavet in Grecia: missione turismo in sicurezza

 

Με τίτλο “Il turismo ellenico riparte, Fiavet in missione in Grecia”  με αναφορά στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού και στην ασφάλεια που μπορεί να έχει ο επισκέπτης στην Ελλάδα, κατακλύστηκαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τη διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας-FIAVET, στη Σκιάθο το διάστημα 10-12 Ιουνίου 2021.

Το συνέδριο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. H πρόταση για τη διοργάνωση του Συνεδρίου συζητήθηκε με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης του Γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακής Μπουλασίδου, κατά τη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση τουρισμού TTG στο Ρίμινι της Ιταλίας, (14-16 Οκτωβρίου 2020) η μόνη έκθεση που πραγματοποιήθηκε μετά το καλοκαίρι, όπου τον Δήμο είχε εκπροσωπήσει ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντής Μαθηνός.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου ήταν ο Nicola Bonacchi, Vice President Leisure Sales & International Markets της αεροπορικής εταιρείας ALITALIA και o Leonardo Massa, Managing Director MSC Crociere Italy (εταιρεία κρουαζιερόπλοιων), προς τιμή των οποίων διοργανώθηκε ειδική συνεδρίαση την Πέμπτη το βράδυ στο Skiathos Palace, διότι αναχώρησαν την Παρασκευή το πρωί. Κατά τη συνεδρίαση έγιναν δυο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις για τη Σκιάθο, ο Nicola Bonacchi επεσήμανε πως η πτήση της Alitalia, που συνδέει την Ρώμη με τη Σκιάθο για όλο τον Αύγουστο έχει μεγάλη ανταπόκριση, όπως δήλωσε η πρόεδρος της FIAVET Ivana Jelinic, η πτήση που γίνεται για πρώτη φορά, ήταν δική της πρόταση προς την Alitalia, στο πλαίσιο της συνεργασίας της FIAVET με τον Δήμο Σκιάθου.

Για το 2022 ο Δήμος Σκιάθου θα συνεργαστεί με την Alitalia προκειμένου οι πτήσεις να ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Leonardo Massa ανακοίνωσε πως το νέο κρουαζιερόπολοιο ‘Explorer’ της MSC Crociere θα συμπεριλάβει το 2022 τη Σκιάθο στο πρόγραμμά του.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, με τη συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων, μέλη της FIAVET από όλη την Ιταλία.

Στο συνέδριο παρέστησαν ο Marco Rizzone, μέλος της επιτροπής για τις παραγωγικές δραστηριότητες εμπόριο και τουρισμό στη Βουλή των αντιπροσώπων, η Federica Isotta Squeri, υπεύθυνη για τον Τουρισμό και το Περιβάλλον στη Συνομοσπονδία για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες, καθώς και δημοσιογράφοι από το πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ASKAnews και μεγάλα ιταλικά ΜΜΕ όπως ADN KRONOS, MILANO FINANZA, IL SOLE 24 ORE, IL TEMPO.

Το συνέδριο άνοιξε με το χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σκιάθου, ο οποίος καλωσόρισε τους συνέδρους, και ανέφερε πως “Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών που δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και ουσίας, πως μπορούμε να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες μας.

Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου δεν ήταν καθόλου εύκολη αλλά ούτε στιγμή δεν πιστέψαμε πως δεν είναι δυνατή. Η διοργάνωση αυτή από μόνη της είναι ένα παράδειγμα πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια.” και κλείνοντας απευθυνόμενος στους Συνέδρους ανέφερε πως “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που σας έχουμε μαζί μας. Ελπίζουμε το ταξίδι σας στη Σκιάθο να σας μείνει μέσα στην καρδιά σας, και θέλουμε να ξέρετε πως πάντοτε εδώ θα έχετε τους φίλους να σας υποδεχθούν σαν το σπίτι σας.”

Το συνέδριο χαιρέτησαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα), όπου επεσήμανε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης του Συνεδρίου στη χώρα μας, σε απευθείας σύνδεση από την Ρώμη ο Υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας Massimo Garavaglia, ο οποίος αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ειδικότερα στον τομέα του Τουρισμού.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στο χαιρετισμό της τόνισε πως “Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, και η παρουσία τόσων Ιταλών φίλων στη Σκιάθο, είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι παραδοσιακά προτιμούν και στόχος μας είναι η βελτίωση των υποδομών και η ανάδειξη κάθε δράσης που προσφέρει εμπειρίες στον επισκέπτη”.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός τόνισε στο χαιρετισμό του πως η Περιφέρεια στηρίζει την τουριστική ανάπτυξη μέσα από μεγάλα έργα σε υποδομές και ανάδειξη μνημείων, με έμφαση στα νησιά.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθο, για τα έργα που δρομολογούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε απευθείας σύνδεση απηύθηνε χαιρετισμό η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η οποία έδωσε έμφαση στη σημασία της πραγματοποίησης του Συνεδρίου στη χώρα μας, και συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για τη διοργάνωση.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ιωάννη Κονδύλη έδωσε έμφαση στην ασφάλεια, ως προτεραιότητα για τις αεροπορικές εταιρείες, ο αντιπρόεδρος της HATTA Μάριος Καμμένος, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με την FIAVET και τις δράσεις συνέργειες μεταξύ των δύο Ενώσεων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας-FIAVET, Ivana Jelinic τόνισε πως είναι πολύ σημαντική για τη FIAVET η πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Ελλάδα  και ειδικά στη Σκιάθο, σίγουρα αυτή θα είναι μόνο η αρχή μιας στενής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις B2B μεταξύ των επιχειρηματιών του τουρισμού και των τουριστικών πρακτόρων, για συνεργασία.

Η υφυπουργός συνοδευόμενη από τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη, επισκέφθηκε το Αεροδρόμιο και το Κέντρο Υγείας όπου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο οινοποιείο Παρίσση και “ξενάγηση” στην μοναδική ακτογραμμή της Σκιάθου με φουσκωτό, από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο.

Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας των συνέδρων, στο διάστημα των τριών ημερών, για να γνωρίσουν τη Σκιαθίτικη φιλοξενία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα, και την μοναδική φύση της Σκιάθου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, στο οινοποιείο Παρίσση, στο Κάστρο, τον γύρο του νησιού. Ως “ανάμνηση” από τη Σκιάθο η Δημοτική Αρχή δώρισε στους συνέδρους το διήγημα “Όνειρο στο Κύμα” του Αλ. Παπαδιαμάντη, μεταφρασμένο στα ιταλικά, τοπικά γλυκά και μέλι, το νέο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό του Δήμου και δημιουργίες της ζωγράφου Δέσποινας Μιτζέλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, για την στενή συνεργασία, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ για τη σπουδαία υποστήριξη και την προϊσταμένη του ΕΟΤ Ιταλίας Κυριακή Μπουλασίδου για την άριστη συνεργασία. Ευχαριστώ ακόμη τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη για την ουσιαστική υποστήριξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μεγάλους χορηγούς, την Aegean Airlines, που ανέλαβε την μετακίνηση όλων των Συνέδρων από την στη χώρα μας, και το ξενοδοχείο Skiathos Palace πoυ ανέλαβε τη φιλοξενία του 50% και πλέον των φιλοξενούμενών μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρο Ευσταθίου, για την αμέριστη υποστήριξη, όπως και το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos, τα ξενοδοχεία Skiathos Princess, Elivi, Mandraki, το εστιατόριο Ergon, το καΐκι Καλυψώ και τον Όμιλο Σκλαβενίτη, για τις παροχές φιλοξενίας. Τις τοπικές επιχειρήσεις το άνθος του γiαλούεργαστήρι παραδοσιακών γλυκών και “Άριστον bakery”, όπως και τους Χρήστο Τάσου και Αντρέα Τάσο, που συνέβαλαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Τέλος για την υλοποίηση και εφαρμογή όλου του προγράμματος ευχαριστώ θερμά τις εθελόντριες Χαρά Πασχάλη, Έλσα Ζεμπέκη και Παναγιώτα Φιλάρετου.

Η διοργάνωση του συνεδρίου της FIAVET στη Σκιάθο, ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση όπου οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι, μια διοργάνωση που προκάλεσε και θα προκαλέσει τεράστια προβολή της Σκιάθου τόσο στη χώρας μας όσο και στην Ιταλία, χωρίς ο Δήμος να δαπανήσει χρήματα. Μια διοργάνωση που κόστισε ελάχιστα στον Δήμο Σκιάθου, χάρη στην υποστήριξη των χορηγών. Μια διοργάνωση που μας κάνει υπερήφανους.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση και συνεργασία Χρ. Τριαντόπουλου με αγρότες στα #Κανάλια για την καλλιέργεια αμυγδάλου… - https://t.co/eVAVy0CXz3 -

  • Άγριο #μακελειό στο #Τέξας με 21 θύματα σε σχολείο #ΗΠΑ #μακελειό #Τέξας - https://t.co/xDFP1wGNWT -

  • Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές #ΔημοτικάΣχολεία - https://t.co/cFl0UVCp5K -

"Αλιεύοντας" την είδηση