Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεκτές οι αιτήσεις της «Μαρινόπουλος»- Οικονομικό και πολιτικό θρίλερ
Δεκτές οι αιτήσεις της «Μαρινόπουλος»- Οικονομικό και πολιτικό θρίλερ

Δεκτές οι αιτήσεις της «Μαρινόπουλος»- Οικονομικό και πολιτικό θρίλερ

Δεκτές έγινν κι οι τέσσερις αιτήσεις της «Μαρινόπουλος» για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους .

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αναστέλλονται όλα τα αναγκαστικά ς, πλην τον αποβολών (εξώσεις).

Διαστάσεις οικονομικού και πολιτικού θρίλερ πήρε η συζήτηση των τεσσάρων αιτήσεων του ομίλου «Μαρινόπουλος» για έκδοση προσωρινής διαταγής υπαγωγής στο 99, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο κτίριο 13 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολουθεί στενά και το Μαξίμου καθώς, προφανώς, μία απορριπτική απόφαση, που θα οδηγούσε στον «ξαφνικό θάνατο» της επιχείρησης, θα έφερνε το κυβερνητικό επιτελείο αντιμέτωπο όχι μόνον με έναν μεγάλο αριθμό ανέργων αλλά και με αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ήχησε στο Μαξίμου όταν έγινε γνωστή η αρνητική εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, καίτοι πληροφορίες θέλουν κυβερνητικά στελέχη να ισχυρίζονται, μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα, ότι είχαν διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

 Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους άσκησαν-μεταξύ άλλων-οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαια κ.α), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Σε αντίθεση με το που τοποθετήθηκε κατά του αιτήματος του ομίλου «Μαρινόπουλος», υπέρ της χορήγησης προσωρινής διαταγής τάχθηκαν πιστωτές που εκπροσωπούν το 42,16% των οφειλών.

Οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν οι τελευταίοι από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Και οι τέσσερις αιτήσεις υπαγωγής της εταιρίας στο 99 αναμένεται να συνεκδικαστούν στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση