Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εικόνες «Αποκάλυψης» στο Τέξας από την επέλαση του Χάρβεϊ
Εικόνες «Αποκάλυψης» στο Τέξας από την επέλαση του Χάρβεϊ

Εικόνες «Αποκάλυψης» στο Τέξας από την επέλαση του Χάρβεϊ

Πέντε νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επέλαση του τυφώνα Χάρβεϊ, που έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα.  Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, εξαιτίας των παλιρροϊκών κυμάτων και των ανεμοστρόβιλων.

Περιοχές στο Τέξας αναμένεται να δουν σε διάστημα μιας εβδομάδας ποσότητα βροχής που αναλογεί σε διάρκεια ενός έτους.

Τμήματα της πόλης του Χιούστον, κοντά στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού, έχουν καταγράψει πάνω από 76 εκαά βροχόπτωσης σε 48 ώρες, ενώ η βροχή συνεχίζεται, δήλωσε σήμερα η Αμερικανική Μετεωρο Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την αντιπλημμυρική αρχή στην οποία υπάγεται η κομητεία Χάρις όπου βρίσκεται το Χιούστον, οι επιπτώσεις του τυφώνα Χάρβεϊ συναγωνίζονται αυτές της τροπικής καταιγίδας Άλισον, η οποία είχε φέρει στο Τέξας επίπεδα βροχόπτωσης πάνω από 102 εκαά (40 ίντσες) τον Ιούνιο του 2001, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 70.000 α.

Ο Χάρβεϊ ξήλωσε οροφές σπιτιών, καρεψε κτίρια, πλημμύρισε παράκτιες περιοχές και διέκοψε την περίπου 280.000 ατόμων στο Τέξας από χθες. Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν κρατική αρωγή , ενώ περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια, προσθέτοντας πως θα ικανοποιηθεί επίσης το αίτημα του κυβερνητη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και η εκεί πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Sam Speights αγκαλιάζει τα του ενώ προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του παρατηρώντας τις ζημιές που έχει υποστεί το του από το πέρασμα της καταιγίδας στο Rockport του Texas.

Η Jennifer Bryant κοιτάζει ό,τι απέμεινε από την οικογενειακή της επιχείρηση που καταστράφηκε στο Katy του Texas.

Άνδρας βγαίνει από το παράθυρο ενός σπιτιού έχοντας ελέγξει τις που προκλήθηκαν από την καταιγίδα στο Rockport του Texas.

Βυθισμένα σε αυτοκινητόδρομο που έχει πλημμυρίσει από την τροπική καταιγίδα κοντά στο Houston του Texas.

 

 

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων θα αποστείλουν το ταχύτερο δυνατόν στην πολιτεία του Τέξας ομοσπονδιακούς πόρους και προμήθειες, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, τονίζοντας ότι περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν κρατική αρωγή.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), Μπροκ Λονγκ, δήλωσε ότι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια, προσθέτοντας πως θα ικανοποιηθεί επίσης το αίτημα του κυβερνητη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και η εκεί πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι φωτογραφίες από την επέλαση του τυφώνα είναι ενδεικτικές.

Άρτι διασωθείς, ο Wilford Martinez περπατά στον πλημμυρισμένο αυτοκινητόδρομο.

Άνδρας της ομάδας SWAT μεταφέρει στα χέρια του την Catherine Pham και τον δεκατριών μηνών γιο της καθώς το σπίτι τους έχει πλημμυρίσει.

Εικόνες από την πλημμυρισμένη West Bellfort Avenue στο Houston.

 

Άνθρωποι διαλέγουν τα απαραίτητα είδη από πράγματα που έχουν συγκεντρωθεί στο Rockport του Τέξας.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση