Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ικανοποιητική η προσέλευση στα δύο bazaar στα Δικαστήρια του Βόλου
Ικανοποιητική η προσέλευση στα δύο bazaar στα Δικαστήρια του Βόλου

Ικανοποιητική η προσέλευση στα δύο bazaar στα Δικαστήρια του Βόλου

Αρκετά ικανοποιητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στα δύο με διάφορα προϊόντα που φιλοξενήθηκαν στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, για την ενίσχυση των “Άσπρων Πεταλούδων” και της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Την πρωτοβουλία στην υλοποίηση του εγχειρήματος την είχε ο Βόλου και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, με τη συμμετοχή των δικηγόρων και των υπαλλήλων να είναι καλή.

Η Παρασκευή Μαργαρίτη, του Ιδρύματος, ευχαρίστησε τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου που βρίσκεται κοντά στα παιδιά και υποστηρίζει το έργο του Ιδρύματος, με το να εκθέτει τα προϊόντα που έχουν δημιουργήσει οι τρόφιμοι, με τη συνδρομή εθελοντών.

Τόνισε ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική και υπενθύμισε ότι αντίστοιχη δράση είχε πραγματοποιηθεί και τα Χριστούγεννα σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων.

Ευχαρίστησε ακόμα τον ΔΣΒ που είναι πάντα κοντά στις «Άσπρες Πεταλούδες» και τις στηρίζει.

Σημειώνεται ότι στο Ίδρυμα φιλοξενούνται περίπου 50 άτομα, από 14 έως 67 ετών. Πρόκειται για άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, αυτισμό, άτομα που χρήζουν βοήθειας και δεν έχουν οικογενειακό περιβάλλον, το βρίσκουν, όμως, στο Ίδρυμα, από τους εθελοντές και το προσωπικό που εργάζονται εκεί.

Οι «Άσπρες Πεταλούδες» θα διοργανώσουν ακόμη ένα , την των Βαΐων, 21 Απριλίου, στο Valis στην , από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα εκτεθούν και πάλι κάποια προϊόντα, τα έσοδα από τα οποία θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Ευχαριστημένοι από την προσέλευση έμειναν και οι εκπρόσωποι της «Κιβωτού του Κόσμου» που έστησαν τα προϊόντα τους στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, στο του Δικαστικού Μεγάρου, με τη δράση να υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων.

Η Γιάννα Φωτοπούλου, εργαζόμενη στην Κιβωτό του Κόσμου, σημείωσε ότι μέσω του bazaar ο κόσμος γνώρισε το έργο που συντελείται στον χώρο της «Κιβωτού» στο Βόλο και, όπως πρόσθεσε, «ευελπιστούμε να έχουμε και άλλους εθελοντές στην αγκαλιά μας».

Ήταν η δεύτερη χρονιά που εκτίθενται τα προϊόντα της «Κιβωτού» στο Δικαστικό Μέγαρο. Είναι προϊόντα, όπως εξήγησε η κ. Φωτοπούλου, που έχουν παραχθεί στα εργαστήρια της «Κιβωτού» στο Βόλο – που λειτουργεί και ως Γεωργική Σχολή – με τη βοήθεια εθελοντών και των παιδιών.

Στην «Κιβωτό του Κόσμου» στο Βόλο, φιλοξενούνται 30 αγοράκια από ’ δημοτικού μέχρι το Λύκειο, που προέρχονται από διάφορες χώρες.

Το επόμενο παράρτημα που πρόκειται να λειτουργήσει, μετά το Πάσχα, θα φιλοξενεί κοριτσάκια, κυρίως αδέρφια των αγοριών του παραρτήματος, αλλά και παιδιά μικρότερων ηλικιών.

Η νέα δομή θα λειτουργήσει στο δεύτερο που παραχώρησε ο κ. Λούλης στον Άνω Βόλο.

Οι χώροι έχουν ετοιμαστεί και περιμένουν τα παιδιά, που θα φτάσουν μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η κ. Φωτοπούλου, πρόσθεσε πως η «Κιβωτός» είναι ανοιχτή σε όλους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 24210-77020 και οι ώρες λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, οπότε όποιος επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικό ή άλλο έργο, μπορεί να επικοινωνήσει και να ενημερωθεί για τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση