Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ειδικό Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κοινή Γεωργική Πολιτική
Ειδικό Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κοινή Γεωργική Πολιτική

Ειδικό Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κοινή Γεωργική Πολιτική

Σύμφων με το πρόσφτο ειδικό Ευρωβαρόμετρο σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν την ως πολύ σημαντική για το , με το 94% των Ελλήνων (ΕΕ 92%) να την θεωρούν από αρκετά έως πολύ σημαντική.Παράλληλα, σχεδόν 3 στους 4 πολίτες θεωρούν πως η ΚΓΠ ωφελεί όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους με ποσοστό 71% (ΕΕ 61%).

Διττές είναι οι απαντήσεις όσον αφορά την κατάσταση των αγροτικών περιοχών συγκριτικά με την περίοδο πριν από μια δεκαετία. Ενώ δηλαδή οι ερωτώμενοι θεωρούν βελτιωμένη την ευρυζωνική – διαδικτυακή και τηλεφωνική τους κάλυψη σε ποσοστό 66% (ΕΕ 64%) δεν συμβαίνει το ίδιο και ως προς την κοινωνική τους ένταξη με 35% (ΕΕ 28%) να δηλώνει πως έχει παραμείνει η ίδια και 32% (ΕΕ 30%) να πιστεύει πως έχει χειροτερέψει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις ς στον τομέα της ς, όπου παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη ίσως απόκλιση μεταξύ ς και Ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σύμφωνα με αυτά, 65% (ΕΕ 43%) των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει με το 32% (ΕΕ 49%) να θεωρεί πως είναι στάσιμη ή πως έχει βελτιωθεί.

Τέλος, 1 στους 3 (30%), δηλώνουν ανενημέρωτοι για την στήριξη που παρέχει η ΕΕ μέσω της ΚΓΠ ποσοστό αρκετά υψηλό και για τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (32%).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση