Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ειδικό Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κοινή Γεωργική Πολιτική
Ειδικό Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κοινή Γεωργική Πολιτική

Ειδικό Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κοινή Γεωργική Πολιτική

Σύμφωνα με το πρόσφατο ειδικό Ευρωβαρόμετρο σχετικά με την , οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν την ως πολύ σημαντική για το μέλλον, με το 94% των Ελλήνων ( 92%) να την θεωρούν από αρκετά έως πολύ σημαντική.Παράλληλα, σχεδόν 3 στους 4 θεωρούν πως η ΚΓΠ ωφελεί όλους τους και όχι μόνο τους αγρότες με ποσοστό 71% ( 61%).

Διττές είναι οι απαντήσεις όσον αφορά την κατάσταση των αγροτικών περιοχών συγκριτικά με την περίοδο πριν από μια δεκαετία. Ενώ δηλαδή οι ερωτώμενοι θεωρούν βελτιωμένη την ευρυζωνική – διαδικτυακή και τηλεφωνική τους κάλυψη σε ποσοστό 66% (ΕΕ 64%) δεν συμβαίνει το ίδιο και ως προς την κοινωνική τους ένταξη με 35% (ΕΕ 28%) να δηλώνει πως έχει παραμείνει η ίδια και 32% (ΕΕ 30%) να πιστεύει πως έχει χειροτερέψει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη και τις στον τομέα της γεωργίας, όπου παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη ίσως απόκλιση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σύμφωνα με αυτά, 65% (ΕΕ 43%) των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει με το 32% (ΕΕ 49%) να θεωρεί πως είναι στάσιμη ή πως έχει βελτιωθεί.

Τέλος, 1 στους 3 (30%), δηλώνουν ανενημέρωτοι για την στήριξη που παρέχει η ΕΕ μέσω της ΚΓΠ ποσοστό αρκετά υψηλό και για τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (32%).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

"Αλιεύοντας" την είδηση