Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ‘Ιδια η φορολογία με την περσινή υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί
‘Ιδια η φορολογία με την περσινή υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί

‘Ιδια η φορολογία με την περσινή υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί

Σοβαρές αλλαγές και «παγίδες» κρύβει ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος που τίθεται σε εφαρμογή από φέτος και θα αφορά τις δηλώσεις που θα υποβληθούν για το 2014.       Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν την ίδια με την περσινή, ενώ «κινδύνους» κρύβει και το άθροισμα του εισοδήματος, καθώς δεν θα φορολογείται συνολικά, αλλά ανά πηγή προέλευσης. Αυτό περιλαμβάνει την πιθανότητα να φορολογηθούν λιγότερο άνθρωποι με δύο ή και περισσότερες πηγές εισοδήματος, από αυτούς που έχουν εισόδημα από μία μόνο πηγή.

Τα παραπάνω τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, στο σεμινάριο που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο «Κυψέλη» ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού , με στόχο την ενημέρωση του κλάδου των λογιστών – φοροτεχνικών για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος. Ο κώδικας αυτός, αν και ψηφίστηκε το 2013 τίθεται φέτος σε ισχύ και αφορά στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν για τα εισοδήματα του 2014.

Βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Κορομηλάς, –φοροτεχνικός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών.

Ο ίδιος τόνισε πως ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος έχει επιφέρει πολλές αλλαγές, επανασχεδιάστηκαν τα έντυπα φορολογίας εισοδήματος και γι αυτό χρειάζεται μία σωστή ενημέρωση των λογιστών –φοροτεχνικών, ώστε να γνωρίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν όλα τα θέματα που θα ανακύψουν, κατά την υποβολή των δηλώσεων των πελατών τους.

Ο νέος κώδικας, εξήγησε ο κ. Κορομηλάς είναι ένα καινούργιο νομοθέτημα με διαφορετική φιλοσοφία αλλά και με αρκετά προβλήματα. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου εκτίμησε πως θα υπάρχουν προβλήματα με πέρυσι, καθώς φαίνεται πως ο χρόνος δεν επαρκεί, ενώ δεν έχει ανοίξει ακόμα η σχετική για να υποβληθούν οι δηλώσεις. Ο δε τρόπος φορολόγησης είναι ακριβώς ο ίδιος με τον περσινό, με αποτέλεσμα να φορτωθούν πολλά βάρη οι , όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορομηλάς και εξήγησε: «Με τον τρόπο που εκδίδεται το ύψος της φορολόγησης δηλαδή που δεν αθροίζεται το συνολικό εισόδημα αλλά κάθε πηγή εισοδήματος φορολογείται με διαφορετικό τρόπο, θα δούμε ανθρώπους να έχουν εισόδημα από 2-3 πήγες και να φορολογούνται πολύ λιγότερα από κάποιον που έχει το ίδιο ή χαμηλότερο εισόδημα από μία και μοναδική πηγή». Επιπλέον, εκτίμησε πως και φέτος θα υπάρχουν αυξημένες , καθώς όπως είπε: «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Συρρικνώθηκαν τα εισοδήματα και ανέβηκε η »

Επίσης, ο κ. Κορομηλάς συνέστησε σε όλους όσοι υποβάλλουν μόνοι τους την τους δήλωση, φέτος να απευθυνθούν σε φοροτεχνικό, προκειμένου να αποφύγουν τις «παγίδες» του νέου νόμου, ενώ, τέλος, για τις αποδείξεις που θα πρέπει να περιληφθούν στην δήλωση, είπε πως θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού εισοδήματος και θα αφορούν διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα (αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης, είδη περιπτέρου, ένδυσης – υπόδησης κλπ).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση