Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ‘Ιδια η φορολογία με την περσινή υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί
‘Ιδια η φορολογία με την περσινή υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί

‘Ιδια η φορολογία με την περσινή υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί

Σοβρές λλαγές και «παγίδες» κρύβει ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος που τίθεται σε εφαρμογή από φέτος και θα αφορά τις δηλώσεις που θα υποβληθούν για το 2014.       Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν την ίδια φορολογία με την περσινή, ενώ «κινδύ» κρύβει και το άθροισμα του εισοδήματος, καθώς δεν θα φορολογείται συνολικά, αλλά ανά πηγή προέλευσης. Αυτό περιλαμβάνει την πιθανότητα να φορολογηθούν λιγότερο άνθρωποι με δύο ή και περισσότερες πηγές εισοδήματος, από αυτούς που έχουν εισόδημα από μία μόνο πηγή.

Τα παραπάνω τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, στο σεμινάριο που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού , με στόχο την ενημέρωση του κλάδου των λογιστών – φοροτεχνικών για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος. Ο κώδικας αυτός, αν και ψηφίστηκε το 2013 τίθεται φέτος σε ισχύ και αφορά στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν για τα του 2014.

Βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Κορομηλάς, λογιστής –φοροτεχνικός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών.

Ο ίδιος τόνισε πως ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος έχει επιφέρει πολλές αλλαγές, επανασχεδιάστηκαν τα έντυπα φορολογίας εισοδήματος και γι αυτό χρειάζεται μία σωστή ενημέρωση των λογιστών –φοροτεχνικών, ώστε να γνωρίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν όλα τα θέματα που θα ανακύψουν, κατά την υποβολή των δηλώσεων των πελατών τους.

Ο νέος κώδικας, εξήγησε ο κ. Κορομηλάς είναι ένα καινούργιο νομοθέτημα με διαφορετική φιλοσοφία αλλά και με αρκετά προτα. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου εκτίμησε πως θα υπάρχουν προτα με πέρυσι, καθώς φαίνεται πως ο χρόνος δεν επαρκεί, ενώ δεν έχει ανοίξει ακόμα η σχετική πλατφόρμα για να υποβληθούν οι δηλώσεις. Ο δε τρόπος φορολόγησης είναι ακριβώς ο ίδιος με τον περσινό, με αποτέλεσμα να φορτωθούν πολλά βάρη οι φορολογούμενοι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορομηλάς και εξήγησε: «Με τον τρόπο που εκδίδεται το ύψος της φορολόγησης δηλαδή που δεν αθροίζεται το συνολικό εισόδημα αλλά κάθε πηγή εισοδήματος φορολογείται με διαφορετικό τρόπο, θα δούμε ανθρώπους να έχουν εισόδημα από 2-3 πήγες και να φορολογούνται πολύ λιγότερα από κάποιον που έχει το ίδιο ή χαμηλότερο εισόδημα από μία και μοναδική πηγή». Επιπλέον, εκτίμησε πως και φέτος θα υπάρχουν αυξημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς όπως είπε: «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Συρρικνώθηκαν τα και ανέβηκε η φορολογία»

Επίσης, ο κ. Κορομηλάς συνέστησε σε όλους όσοι υποβάλλουν μόνοι τους την φορολογική τους δήλωση, φέτος να απευθυνθούν σε φοροτεχνικό, προκειμένου να αποφύγουν τις «παγίδες» του νέου νόμου, ενώ, τέλος, για τις αποδείξεις που θα πρέπει να περιληφθούν στην φορολογική δήλωση, είπε πως θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού εισοδήματος και θα αφορούν διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα (αποδείξεις από , εστίασης, είδη περιπτέρου, ένδυσης – υπόδησης κλπ).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση