Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ηχηρό μήνυμα στάλθηκε από το Βόλο στην Κυβέρνηση
Ηχηρό μήνυμα στάλθηκε από το Βόλο στην Κυβέρνηση

Ηχηρό μήνυμα στάλθηκε από το Βόλο στην Κυβέρνηση

Γι μη εκχώρηση του όρου Μκεδονία στα Σκόπια

Ηχηρό μήνυμα στάλθηκε από το Βόλο στην Κυβέρνηση για μη εκχώρηση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια.

Αυτή την πλήθος λαού είναι συγκεντρωμένο στην της πόλης, διαδηλώνοντας ειρηνικά υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Η διοργάνωση της  ανοικτής εκδήλωσης στον Βόλο, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι ανάλογη με αυτές που θα πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Από τις 7.00 το απόγευμα μέλη του Συλλόγου Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος»  άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στην τράπεζα της Ελλάδος όπου είναι σε εξέλιξη η εκδήλωση και όσο περνούσε η ο κόσμος έκανε αισθητή την παρουσία του , στέλνοντας το δικό του μήνυμα ότι «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» και ότι αυτό δεν επιδέχεται καμίας διαπραγμάτευσης.

Ο ομότιμος καθηγητής του Α. και καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αθανάσιος Καραθανάσης, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε με στοιχεία  για το τι μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα η εκχώρηση οποιουδήποτε ονόματος στα Σκόπια που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Ο καθηγητής-μεταξύ άλλων- ανέφερε: “Σίγουρα είναι το δικαίωμα κάθε έθνους να αυτοπροσδιορίζεται αλλά ο  αυτοπροσδιορισμός αυτός δεν θα πρέπει να στηρίζεται σε ψευδώνυμα ονόματα, σε κλεμμένη ιστορία και πολιτιστικούς θησαυρούς.
Κατά συνέπεια δεν  μπορεί ο γείτονας λαός να δεχτεί την κλοπή της ιστορίας των θησαυρών του και να εκχωρήσει ένα όνομα που πολιτικοί λόγοι του παρελθόντος των Ελλήνων κοιμωμένων και σιωπώντων να δεχτεί αυτή την κλοπή.
Φανταστείτε να μιλούν για ιστορία της Μακεδονίας στην ιστορία των Σκοπιανών ή η αληθινή ιστορία της Μακεδονίας και της Ελλάδος. Σίγουρα ο αυτοπροσδιορισμός είναι σεβαστός αλλά όχι αν στηρίζεται σε πολιτικές σκοπιμότητες, που ξεκίνησε το '45 από τον Τίτο με τα δικά του σχέδια. Βρήκε λαό με ρευστή εθνική συνείδηση. Πότε δήλωναν και πότε Σέρβοι και για τα δικά του πολιτικά σχέδια τους ονόμασε Μακεδόνες. Τους άρεσε το ηρωικό όνομα και από τότε ζούν  σε ένα ψέμα. Εγώ τους λυπούμαι.
Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος είμαι μετρίως ικανοποιημένος. Θα έπρεπε η να είναι κατάμεστη γιατί αυτό δεν είναι μόνο θέμα των Μακεδόνων αλλά όλης της Ελλάδος και θεωρώ ότι η μαζική παρουσία και διαμαρτυρία του κόσμου σε αυτό που κυβερνώντες κι αολιτευόμενοι συμφωνούν  ανάλογα με τα κομματικά τους συμφέροντα δεν βλέπουν το συμφέρον της Ελλάδας,  θα έπρεπε να είναι η εκφορά μιας ενιαίας γραμμής”.
Να σημειωθεί ότι αστυνομία και  λιμενικό ήταν επί ποδός, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση