Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ηχηρό μήνυμα έστειλε η αθλητική οικογένεια της Μαγνησίας για την επόμενη ημέρα του αθλητισμού
Ηχηρό μήνυμα έστειλε η αθλητική οικογένεια της Μαγνησίας για την επόμενη ημέρα του αθλητισμού

Ηχηρό μήνυμα έστειλε η αθλητική οικογένεια της Μαγνησίας για την επόμενη ημέρα του αθλητισμού

 

Στην διαδικτυακή εκδήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου με τα αθλητικά σωματεία της Μαγνησίας

 

«Ο αθλητικός κόσμος της Μαγνησίας σύσσωμος στέλνει μήνυμα για επανεκκίνηση του αθλητισμού ζητώντας από την Πολιτεία να αναλάβει το κόστος τήρησης των υγειονομικών απαιτήσεων», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης που πραγματοποίησε στις 27.01.021. Στη συζήτηση συμμετείχε πλήθος ιστορικών επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της Μαγνησίας για τις επιπτώσεις των οριζόντιων απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό αθλητισμό και την ανάγκη επανεκκίνησης του σε όλα τα επίπεδα με τρόπο ρεαλιστικό και βιώσιμο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, εκ μέρους των αθλητικών σωματείων οι   , πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και Ταμίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Βενέτης, αρόεδρος ΠΑΕ Νίκης Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος γενικός γραμματέας Ερασιτέχνη (εκπροσώπησε την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη), Στέργιος Φάτσης, πρόεδρος Ερασιτεχνικής Νίκης, Δήμος Περπερίδης, πρόεδρος Γ.Σ. Αλμυρού, Σολιδάκης Βασίλης, γ.γ. Θησέα Άγριας, Σάκης Πρασσάς, πρόεδρος Διαγόρα Στεφανοβικείου, Μάνος Αποστολίδης, εκ μέρους Ποδοσφαιριστών Γ' ς & παίκτης Διαγόρα Στεφανοβικείου, Νίκος Φαρμάκης, διοικητικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Μπάμπης Τουτουτζόγλου, πρόεδρος Δ.Ε. του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, Γιώργος Καραζούπης, εκπρόσωπος του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Αλμυρού,  Αντώνης Χιώτης, πρόεδρος του Γ.Σ. Βόλου, Αλέκος Μεταφτσής, μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη , Λευτέρης Στουμπιζόγλου, υπεύθυνος Επικοινωνίας της Δήμητρας Ευξεινούπολης, Δημήτρης Μπλάνας,προπονητής της Ομάδας Πόλο του Βόλου, Διονύσης Κρατήρας προπονητής Ομάδας Χάντμπολ Κενταύρου Αγριάς, Ιωάννης Πυργέλης, προπονητής Α.Σ. Αιχμή Μαγνησίας στα τμήματα Ταε κβο ντο & Ξιφασκίας, ενώ παρών ήταν ο τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ  Θάνος Μωραΐτης και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», δημοτικός σύμβουλος   Ιάσωνας Αποστολάκης.

Την τεχνική επιμέλεια και το συντονισμό της συζήτησης είχε ο Κωστής Παπαδόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών αθλητικών σωματείων της Μαγνησίας τόνισαν στο σύνολό τους ότι η αγωνιστική απραξία δημιουργεί προτα στους αθλητές, οι οποίοι από τη μακρόχρονη απουσία από το άθλημά τους και βασιζόμενοι μόνο σε ατομικές προπονήσεις, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προτα προσαρμογής με το άνοιγμα του αθλητισμού, αλλά και κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών. Η διακοπή των πρωταθλημάτων δημιουργεί, επίσης, σοβαρά προβλήματα και στον κύκλο επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από τους συλλόγους (προπονητές, φυσιοθεραπευτές, , φροντιστές κ.λπ.), οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν πραγματικό βιοποριστικό πρόβλημα.

Όσον αφορά τα ερασιτεχνικά σωματεία, η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη, καθώς αυτή τη στιγμή η δραστηριότητα είναι μηδενική, ακόμα και σε ατομικά αθλήματα. Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επιβιώνει κυρίως από τις οικονομικές συνεισφορές των οικογενειών των αθλητών και με την οριζόντια απαγόρευση των αθλητικών δραστηριοτήτων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Μαγνησίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική τους επιβίωση.

Δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι, για να καταφέρουν να ανακάμψουν το επόμενο διάστημα, απαραίτητη είναι η θέσπιση σταθερών επιχορηγήσεων εκ μέρους της Πολιτείας, ενώ επανάφεραν το πάγιο αίτημά τους για υποχρεωτική δίωρη ασφάλιση όλων όσοι αγωνίζονται και προπονούν στην Α2, Β, Γ κατηγορία.

Όλοι οι εκπρόσωποι τόνισαν επίσης το γεγονός ότι η οριζόντια απαγόρευση των αθλητικών δραστηριοτήτων επιδρά εξαιρετικά αρνητικά και σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς ο αθλητισμός αποτελεί τη βασική διέξοδο και εκτόνωση του ανθρώπου από την καθημερινότητα και συμβάλλει αποδεδειγμένα και στη διατήρηση της σωματικής και ψυχολογικής ισορροπίας.

Ο τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ   στηλίτευσε το γεγονός ότι η είναι από τις ελάχιστες χώρες ευρωπαϊκά, που ο αθλητισμός έχει κυριολεκτικά «κατεβάσει  ρολά» χωρίς σχέδιο, το οποίο είναι απαραίτητο αν θέλουμε να επανεκκινήσει σύντομα.

Ο κ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το μεγαλύτερο μέρος του κόστους τήρησης των υγειονομικών προϋποθέσεων (μαζικά τεστ Covid, υγειονομικός εξοπλισμός κ.λπ.) αναλαμβάνει το κράτος, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι η Μαγνησία έχει ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους, χιλιάδες ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες που διαπρέπουν εντός και εκτός Νομού σε όλα τα αθλήματα και τις αγωνιστικές κατηγορίες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή με τις επιλογές της κυβέρνησης, βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση εξαιτίας της έλλειψης προπονήσεων, ενώ οι γυμναστές και προπονητές τους μένουν ουσιαστικά χωρίς εισόδημα.

«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ό,τι επιλέγει να κάνει αλλά και να μην κάνει η πολιτεία είναι καθοριστικό», σημείωσε ο Βουλευτής, ενώ ανέφερε ότι ελλείψει μαζικών τεστ και ορθής ιχνηλάτησης όλο αυτό το διάστημα, η αρμόδια Επιτροπή δεν έχει τα κατάλληλα δεδομένα για να λάβει αποφάσεις και αυτό οδηγεί στις λύσεις οριζόντιων απαγορεύσεων, όπως συμβαίνει στον αθλητισμό.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε  όλους τους συμμετέχοντες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι τα δίκαια αιτήματα σύσσωμης της «αθλητικής οικογένειας της Μαγνησίας» θα επικοινωνηθούν με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα προς τους αρμόδιους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση