Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ηχηρό μήνυμα Αυγενάκη κατά της δημοτικής αρχής Βόλου
Ηχηρό μήνυμα  Αυγενάκη κατά της δημοτικής αρχής Βόλου

Ηχηρό μήνυμα Αυγενάκη κατά της δημοτικής αρχής Βόλου

Μήνυμ προς την περχόμενη δημοτική αρχή έστειλε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, που ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με θέμα «Η πορεία προς τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές», λέγοντας: «Δεν θα της επιτρέψουμε άλλο να υβρίζει τους δημότες. Μπαίνουμε μπροστά και θα είμαστε ένα αρραγές μέτωπο προστασίας της περηφάνιας της πόλης μας και των ανθρώπων της. Ενωμένοι θα δημιουργήσουμε το Δήμο που θέλουμε, από το ένα άκρο του μέχρι το άλλο, με ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αγριά, την Πορταριά, τη Νέα Αγχίαλο, την Ιωλκό, την Αρτέμιδα, την Αισωνία, την Μακρυνίτσα… Θα μπούμε σε έναν όμορφο αξιοπρεπή κι έντιμο και συναρπαστικό αγώνα που θα έχει θετικό αποτέλεσμα τον Μάιο 2019 και θα αλλάξει τα που έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν ωριμότητα και τοπικό λόγο να κάνουν επιλογές συνετές χρήσιμες κι ασφαλείς για τις κοινωνίες και τη χ» δήλωσε.

Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι για τη ΝΔ, η αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού, αποτελούν μια αξία που δεν μένει στη θεωρία αλλά προχωρά στην πράξη κι ο κόσμος θα δει την εφαρμογή της φιλοσοφίας της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

«Για να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση χρειάζονται πρόσωπα ικανά δυναμικά πρόσωπα συνετά κι έτοιμα να δουλέψουν για το καλό των δημοτών και τις τοπικές κοινωνίας. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη.

Στηρίζουμε προσωπικότητες στις περιφέρειες και δίνουμε το πολιτικό μήνυμα ότι οι εκλογές στις περιφέρειες να είναι και πολιτικές για να εκφραστεί ο κόσμος με τρόπο συγκεκριμένο υπέρ των πολιτικών που θα εφαρμόσει η αυριανή κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ με τους επικεφαλής περιφερειών» τόνισε.

Επίσης δήλωσε την χαρά του για τον Κ. Αγοραστό, χαρακτηρίζοντάς τον άνθρωπο ικανό και άξιο και πρόσθεσε: «συνάμα παρακολουθούμε στενά και βλέπουμε κι αξιολογούμε κινήσεις τοπικών κοινωνιών των οργανώσεων των προσωπικοτήτων που ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν τον α' βαθμό της αυτοδιοίκηση και μιλάμε για τη Νάνσυ Καπούλα. Μια γυναίκα δυναμική, νέο άνθρωπο από τον τεχνικό κόσμο όπου κι εκεί έχει δώσει το δικό της στίγμα και θα δδικήσει με τη στήριξη και των στελεχών και του κόσμου την Δημαρχία».

Επιπλέον εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν ωριμότητα και τοπικό λόγο να κάνουν επιλογές συνετές χρήσιμες κι ασφαλείς για τις κοινωνίες και τη χ. «Στηρίζουμε κάθε ενεργό πολίτη που κοιτά με περηφάνια και λεβεντιά και δεν μένει στη μεμψιμοιρία . Θέλουμε πολίτες κι όχι πελάτες που χτίζει ο κ. Τσίπρας. Θέλουμε μια Ελλάδα δημιουργική χαρούμενη, δυναμική κι όχι έτοιμη στην ουρά να λάβει τέλος μήνα ή χρόνου ένα επίδομα. Δεν δεχόμαστε τη μετριότητα. Να σε ξεζουμίζουν 11 μήνες, να σου παίρνουν 10 και 11 και να σου χαρίζουν ένα και να είσαι ευχαριστημένος. Η Ελλάδα έχει ψυχή, αισιοδοξία, έχει προκομένους ανθρώπους, δυνάμεις αστείρευτες και για όλους μαζί θα δουλέψουμε την επόμενη ημέρα με πρωθυπουργό του Κυρ. Μητσοτάκη. Δουλεύουμε για τον μεγάλο αγώνα που είναι οι εθνικές εκλογές. Σε όλα τα επίπεδα θα πρυτανεύσει η λογική η σύνεση και κυρίως η ενότητα».

Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα ανέφερε: «Βλέπω την επιθυμία να ενώσουμε τα χέρια δίνοντας τον όρκο ότι είμαστε έτοιμοι και σίγουροι για την απόφασή μας: Την απόφαση να δδικήσουμε μαζί το Δήμο Βόλου.
Ο Βόλος να γίνει μια σύγχρονη πόλη, όπως της αξίζει και της πρέπει. Ξέρω ότι είμαστε εδώ για να γίνουμε η μεγάλη πλειοψηφία που θα δουλέψει ακούραστα προς ένα σκοπό: ο δήμος Βόλου, ο μεγάλος ενιαίος και αδιαίρετος δυναμικός και πλούσιος δήμος μας, να βρει και
πάλι την πολυεπίπεδη δυναμική του. Έχει όλες τις προϋποθέσεις, έχει ικανούς ανθρώπους. Θα μπούμε μπροστά και θα δουλέψουμε ουσιαστικά, να δώσουμε λύσεις, να διεκδικήσουμε για το Βόλο γιατί ξέρουμε τον τρόπο, γιατί αυτό θέλουμε για την πόλη μας και γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε το όραμα εμείς να το κάνουμε έργο ουσίας».

Με τη σειρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. , είπε ότι η Περιφέρεια έχει εκτελέσει πάνω από 652 έργα στη Μαγνησία προϋπολογισμού περίπου 1 δις σε έναν νομό που όπως τόνισε «κάναμε έργα ουσίας για τον άνθρωπο κι ανάγκες που δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που ενωμένοι κερδίζουμε το αύριο των συμπολιτών μας. Εμείς είμαστε μία συμμαχία υπέρ των πολιτών.

Ο υπερκομματικός πατριωτισμός που μας διακατέχει αναγνωρίζεται με τη στήριξη και περιμένουμε απ' όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, να σταθούν στο ύψος της αυτοδιοικητής δύναμης, γιατί αυτοδιοίκηση σημαίνει άνθρωπος και να αξιολογήσουν σωστά όχι με κομματικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια ουσίας που είναι η αποτελεσματικότητα και συνεργασία. Έχουμε αποδείξει ότι τόσα χρόνια είμαστε συνεργάσιμοι για το καλό της ανάπτυξης και παίρνουμε διακρίσεις. Βγάλαμε τη Θεσσαλία από τη αφάνεια και με αποτύπωμα σε κάθε κοινωνιοκοπολιτικοοικονομικοπολιτιστική ζωή της χώρας. Η ανατροπή που φέραμε το 2010 θέλουμε να συνεχιστεί. Θέλουμε περιφερειακή διακυβέρνηση. Είναι το σύνθημα της εποχής και πιστεύω ότι θα ψηφιστεί απ όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Όταν μιλά η αυτοδιοίκηση μιλά ο άνθρωπος και χαιρόμαστε που ξεκινά η ΝΔ αυτός τον μεγάλο αγώνα και ταυτίζει την αυτοδιοίκηση με τον άνθρωπο».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, επεσήμανε ότι σήμερα ανοίγει μια καινούργια διαδρομή πέρα από την ανοδική πορεία της ΝΔ αλλά όπως είπε «ξεκινάμε μια διαδρομή να βγει ο Βόλος από την απομόνωση και αυτό μπορεί να το κάνει η Νάνσυ Καπούλα που μπορεί να στηριχτεί και στη νέα γενιά και σε μάς που δώσαμε σειρά αγώνες και για το Βόλο ανοίγονται νέες προοπτικές. Μπορεί να υπάρξει ενότητα γιατί αυτό υπαγορεύει το συμφέρον της πόλης».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δ. είπε ότι η Νέα , πιστή στις δεσμεύσεις του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάδειξη των υποψηφίων στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, σέβεται τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Στηρίζει υποψηφιότητες με φιλελεύθερο πρόσημο και κοινωνική πολυσυλλεκτικότητα, που πορεύονται με γνώμονα την ενότητα τη συλλογικότητα, και πάνω απ' όλα αυτά το ήθος και την αξιοπρέπεια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση