Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ηχηρό μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού
Ηχηρό μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού

Ηχηρό μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού

Σε κλοιό, υπό ασφυκτική πίεση, βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού. Αγρότες, επιστήμονες, εργαζόμενοι στους Δήμους αλλά και ναυτικοί βρίσκονται σε απεργία,διαμηνύοντας ότι «το δεν θα περάσει».

Ευφάνταστα συνθήματα, όπως το «ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», παλμός, αλλά και μεγάλη συμμετοχή -μεγαλύτερη από εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας- η οποία έφτασε τα 12.000 άτομα, χαρακτήρισαν τη χθεσινή πορεία ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, γιατρών, φαρμακοποιών, μηχανικών, συμβολαιογράφων και φοροτεχνικών που αντιτίθενται στο προωθούμενο από την κυβέρνηση .

Κρατώντας τις γραβάτες τους στα χέρια -εν συνεχεία τις κρέμασαν σε ένα έξω από τη Βουλή- οι και λοιποί επιστήμονες, φώναζαν συνθήματα όπως «όλοι στον δρόμο να αλλάξουμε τον νόμο», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Κατρούγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά, αυτό το θα μείνει στα χαρτιά» κ.ά.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, οι αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές και στάθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια έκαψαν το ΦΕΚ διορισμών και ζήτησαν την του υπουργού Εργασίας, ενώ αφού κρέμασαν τις γραβάτες τους σε ένα , τραγούδησαν τον Εθνικό Υμνο.

Μετά την επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο έκανε λόγο «για απροσχημάτιστη δημοσιονομική που παρεμβαίνει σε ένα ».

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση