Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ηχηρό μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού
Ηχηρό μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού

Ηχηρό μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού

Σε κλοιό, υπό ασφυκτική πίεση, βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς κορυφώνονται οι ς κατά του ασφαλιστικού. Αγρότες, επιστήμονες, στους Δήμους αλλά και ναυτικοί βρίσκονται σε απεργία,διαμηνύοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν θα περάσει».

Ευφάνταστα συνθήματα, όπως το «ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», παλμός, αλλά και μεγάλη συμμετοχή -μεγαλύτερη από εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας- η οποία έφτασε τα 12.000 άτομα, χαρακτήρισαν τη χθεσινή ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, γιατρών, φαρμακοποιών, μηχανικών, συμβολαιογράφων και φοροτεχνικών που αντιτίθενται στο προωθούμενο από την κυβέρνηση .

Κρατώντας τις γραβάτες τους στα χέρια -εν συνεχεία τις κρέμασαν σε ένα δέντρο έξω από τη Βουλή- οι δικηγόροι και λοιποί επιστήμονες, φώναζαν συνθήματα όπως «όλοι στον δρόμο να αλλάξουμε τον νόμο», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Κατρούγκαλε και ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» κ.ά.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, οι δικηγόροι αποσπάστηκαν από τους υιπους και στάθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια έκαψαν το ΦΕΚ διορισμών και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, ενώ αφού κρέμασαν τις γραβάτες τους σε ένα δέντρο, τραγούδησαν τον Εθνικό Υμνο.

Μετά την επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χς, Βασίλης Αλεξανδρής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο έκανε λόγο «για απροσχημάτιστη δημοσιονομική πολιτική που παρεμβαίνει σε ένα ».

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση