Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ηχηρή απάντηση τα Kiowa Warrior στην τουρκική προκλητικότητα
Ηχηρή απάντηση τα Kiowa Warrior στην τουρκική προκλητικότητα

Ηχηρή απάντηση τα Kiowa Warrior στην τουρκική προκλητικότητα

Το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο των επισήμανε από το Στεφανοβίκειο όπου βρέθηκε για την παράδοση – παραλαβή 70 ελαφρών επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior και ενός μεταφορικού ελικοπτέρου τύπου Chinook, ο υπουργός Άμυνας Ευ. Αποστολάκης, παρουσία της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Ανν Κατάλντο, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα , της ηγεσίας των και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Σε στατική έκθεση που είχε στηθεί στο χώρο της τελετής. Υπήρχαν το μεταφορικό Chinook, όπως και τέσσερα Kiowa Warrior άλλο οπλισμένα με τέσσερις αντιαρματικούς πυραύλους και άλλα με ρουκετοβόλα, στους τέσσερις πυλώνες που φέρει το κάθε .

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και τη δοξολογία, ακολούθησαν χαιρετισμοί του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πράιατ, της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Ανν Κατάλντο και του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

Η τελετή έληξε με την του Αρχηγού ΓΕΣ στους Αμερικανούς διπλωμάτες.

Σε του ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και οι αμερικανοί διπλωμάτες αναφέρθηκαν στη , στη συμμαχία και στη των δύο χωρών, καθώς για την αποφυγή απάντησης στην προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και στην Κυριακή .

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, ήταν εμφανώς αδυνατισμένος και δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

Σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι για τον ίδιο και τη στρατιωτική της χώρας είναι μια μέρα χαράς, διότι προστέθηκε στις Ελληνικές άλλος ένας συντελεστής ισχύος, που είναι τα 70 ελικόπτερα Kiowa Warrior εθνικής παραχώρησης Kiowa και ένα Chinook, που είναι το τελευταίο από τα 10 η παραλαβή των οποίων είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια.

«Η παραλαβή των ελικοπτέρων δίνει πρόσθετη δυνατότητα στις – είναι μικρότερων δυνατοτήτων αλλά μπορούν να αναλάβουν τις ίδιες αποστολές επομένως τα Apache που είναι λιγότερα και πολύ ακριβά να κρατήσουν τις υπηρεσιακές τους ώρες περισσότερο διάστημα», δήλωση ο υπουργός και συνεχάρη όσους ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα για να γίνει το πρόγραμμα πραγματικότητα. Όπως είπε, η του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Στρατό Ξηράς και την Αμερικανική Πρεσβεία, που ξεκίνησε από την προηγούμενη θητεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ολοκληρώθηκε και βλέπουμε τα σήμερα.

Αναφορικά με την Τουρκική προκλητικότητα ο κ. Αποστολάκης είπε ότι δεν πρέπει να έχουμε ανησυχία για όλα αυτά που γίνονται γύρω μας.

«Υπάρχει πολύ καλή προετοιμασία πολύ καλή και μεθοδευμένη σειρά ενεργειών που γίνονται ώστε να αποτρέψουμε τις ενέργειες που γίνονται στην Κύπρου και παράλληλα εμείς διατηρούμε στο καλύτερο επίπεδο την επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε και συνέστησε ο Ελληνικός λαός να είναι ήρεμος.

Σε ερώτηση αν η προμήθεια των ελικοπτέρων είναι απάντηση στην προκλητικότητα των γειτόνων, ο υπουργός απάντησε ότι «η οποιαδήποτε επαύξηση δυνατοτήτων μας είναι μια απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα».

Σχετικά με το εάν θα ενισχυθεί η παρουσία της Ελλάδας στην Κυριακή ΑΟΖ, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι οι ενέργειες που γίνονται είναι παράλληλες με τις Κυπριακές και οι δύο πλευρές είναι στην προσπάθεια να αποτρέψουν με διάφορες ενέργειες και μέτρα την προκλητική ενέργεια, αναλύοντας την κάθε φάση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση