Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτούν Νοσοκομείο Βόλου και Κ.Υ.
Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτούν Νοσοκομείο Βόλου και Κ.Υ.

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτούν Νοσοκομείο Βόλου και Κ.Υ.

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτούν τόσο το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου όσο και τα Κέντρα Υγείας της , μέσω του ΕΣΠΑ.

Σήμερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου, παρουσιάστηκε η ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ που αφορούν στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ.Υ..

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός τόνισε ότι πρόκειται για εξοπλισμό προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και κτιριακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Βόλου, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, τα Περιφερειακά Ιατρεία Καναλίων, Σούρπης, ενώ παράλληλα παρελήφθησαν καινούργια ασθενοφόρα ακόμη και 4Χ4 για απομακρυσμένες περιοχές.

Μάλιστα, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που «έτρεξαν» για τα έργα και δήλωσε χαρακτηριστικά: «η ενέταξε στο ΕΣΠΑ ό,τι ζητήθηκε σε επίπεδο . Τα περισσότερα έργα έχουν συμβασιοποιηθεί, αρκετός έφτασε στο Νοσοκομείο και είναι προς χρήση και τα υπόλοιπα έχουν δρομολογηθεί και είναι θέμα χρόνου να η προμήθειά τους, καθώς δεν υπάρχουν και διαγωνισμοί στον αέρα».

Ο κ. Αγοραστός είπε ακόμη ότι με αυτόν τον εξοπλισμό αναβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας υγείας κι όπως είπε «δεν πρέπει οι άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα να τρέχουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Στόχος μας είναι και αυτοί που έχουν χρήματα να έρχονται στα δημόσια Νοσοκομεία. Σε μια δύσκολη στιγμή εμείς πετύχαμε τον στόχο μας, διότι υπήρχε σχέδιο, υπομονή, επιμονή και ήμασταν μια ομάδα.

Αυτό είναι πρότυπο λειτουργίας του Κράτους από δω και πέρα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πάνω απ' όλα δεν είναι τα κόμματα, αλλά η πολιτική για τον άνθρωπο και η ένωση των δυνάμεων για να κερδίσουμε το μέλλον μας και πάνω απ' όλα είναι η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες».

Από την πλευρά του ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Καραμπάτσας, ευχαρίστησε όλους όσοι εδώ και δύο χρόνια πριν και αφού δεν είχε γίνει τίποτα, «έτρεξαν» και τελικά εντάχθηκαν όλα τα έργα σε χρόνο ρεκόρ κι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, προσθέτοντας ότι ειδική ομάδα που ασχολούταν με το ΕΣΠΑ, έκανε κολοσσιαίο έργο, αδιανόητο για τα δεδομένα της γραφειοκρατικής διοίκησης, ενώ πρόσθεσε: «Το μήνυμα είναι ότι συνεχίζουμε βάζοντας στόχους και πετυχαίνοντας και τα υπόλοιπα.

Ακολούθως ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Χαρ. Μπαλής, είπε ότι τα έργα εντάχθηκαν τον Οκτώβριο 2013 κι ολοκληρώθηκαν με τις τελικές υπογραφές των συμβάσεων και καλύπτουν όλες τις ανάγκες των κλινικών του Νοσοκομείου και των Κ .Υ. (καρδιογράφοι αναπνευστήρες, χειρουργικά εργαλεία, χειρουργικές , μηχανήματα αιμοκάθαρσης, υπέρηχοι, μηχανήματα οδοντιατρικά, ακτινολογικά κ.ά.), ενώ ήδη έχει αρχίσει η παραλαβή τους, όπως των 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η μονάδα τεχνητού νεφρού.

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία, η αξία του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Βόλου ανέρχεται στο 1.055.000 ευρώ με αρχική δαπάνη 1.300.000 ευρώ και των Κ.Υ. στις 300.000 ευρώ με αρχική δαπάνη 500.000ευρώ.
Τέλος την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νεστ. Αντωνίου, ο οποίος- όπως τόνισε – «Ένας μηχανισμός μπορεί να δουλεύει σε μια κατεύθυνση τέτοια που να υπογράφονται συμβάσεις και να έρχονται μηχανήματα. Υπάρχει πολύ καλή απορρόφηση».

Ηπατολογικό στο “Αχιλλοπούλειο”

Ειδικό ηπατολογικό θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως αποκάλυψε ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου και νυν Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Κ. Καραμπάτσας.

Ο κ. Καραμπάτσας, δήλωσε ότι το ειδικό ηπατολογικό ιατρείο, του οποίου η λειτουργία θα ξεκινήσει οσονούπω, θα είναι υπό την αιγίδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής (α' Παθολογικής Κλινικής) και τον διευθυντή καθηγητή παθολογίας κ. Ντελέκο, που είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ήπατος.

Ο κ. Ντελέκος, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Καραμπάτσας, τον ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, ώστε ένας ειδικός ηπατολόγος γιατρός της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, που είχε εκπαιδευτεί δύο χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα λειτουργήσει το ιατρείο στο Νοσοκομείο Βόλου.
Όπως τόνισε ο κ. Καραμπάρσας «Το Ειδικό Ηπατολογικό Ιατρείο θα προσδώσει μια άλλη αξία στο «Αχιλλοπούλει» Νοσοκομείο».

Πληρωμές εφημεριών εργαζομένων και γιατρών στα Κ.Υ.
Εν τω μεταξύ θέμα ημερών είναι σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νεστ. Αντωνίου οι πληρωμές εφημεριών των εργαζομένων και γιατρών στα Κέντρα Υγείας, καθώς κανονιά θα πληρώνοντας 27 Σεπτεμβρίου, ωστόσο λόγω των εκλογών υπήρξε καθυστέρηση. Για την κατάσταση στα Κ.Υ. και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εφημεριών ο κ. Αντωνίου δήλωσε «Έχουμε πάρει τα εντάλματα θεωρημένα κι είναι θέμα ημερών.

Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο, μετά από τόσα βάσανα με τους μηχανισμούς.

Στο τρίμηνο έχουν ολοκληρωθεί για όλα τα 33 Κ.Υ. που έχουμε, ενώ από τον ερχόμενο μήνα, κάθε 15νθήμερεο θα βγαίνει κι ένας μήνας επιπλέον, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο εφημεριών που αφορά τα Νοσοκομεία, κι αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλο επίτευγμα. Αν δεν υπήρχαν οι εκλογές, καθώς το σύνολο των επιτρόπων ήταν δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα πληρώνονταν 27 Σεπτεμβρίου».

Όσον αφορά στην καταβολή των οφειλομένων από αργίες και Κυριακές ήδη η 5η Υγειονομική προχωρά με νέο σύστημα, ενώ γενικότερα για τη λειτουργία των Κ.Υ. ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι όλοι βρίσκονται εν αναμονή της γραμμή του Υπουργείου που θα στηθεί και πρόσθεσε: «Υπάρχει αγωνία για το πώς θα στηρίξουμε τις δομές από αρχές του χρόνου».

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις οκτώ μηνών και οι εργαζόμενοι από την αρχή του έτους.

Για το Κ.Υ. Βελεστίνου και την καθαρίστρια που έφυγε ο διοικητής ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για τραπεζοκόμο, προσθέτοντας ότι η 5Η ΥΠΕ έχει φροντίσει να προχωρήσει σε επέκταση των συμβάσεων στις καθαρίστριες εκεί.

Βολές διοικητή 5ης ΥΠΕ για διευθυντή Κ.Υ. Σκιάθου

Βολές κατά του διευθυντή του Κ.Υ. Σκιάθου εξαπέλυσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νεστ. Αντωνίου, ερωτηθείς για την κατάσταση του Κ.Υ. Σκιάθου.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι ασχολείται εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ για το γεγονός ότι ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου βρίσκεται σε άδεια, ανέφερε ότι σήμερα δύο άνθρωποι του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο ταξιδεύουν στο νησί, για να λυθεί το πρόβλημα.

Επίσης ανέφερε ότι σήμερα επιστρέφει και ο επικουρικός γιατρός, η σύμβαση του οποίου θα επεκταθεί, ενώ όσον αφορά στο διευθυντή του Κ.Υ. είπε: «Έχουμε έναν Διευθυντή που τα ‘κανε μαντάρα. Έδινε άδειες όποτε νά ‘ναι. Στη Σκιάθο έχουμε δύο γιατρούς δύο οδηγούς και τον εξαφανισμένο διευθυντή».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση