Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων
Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων

Τις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων ς και Τρικάλων που επλήγησαν από την πρόσφατη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα επισκέφθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, προκειμένου να σχηματίσει μια πλήρη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, η κ. Μακρή επισκέφτηκε τα χωριά Ζάρκο και ριζάνο της Περιφερειακής Ενοτήτων Τρικάλων, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ενώ την υποδέχτηκε και η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα.

Ενημερώθηκε από τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου και τον διευθυντή ς Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστο Τρικάλη για την κατάσταση που βρίσκονται οι σχολικές μονάδες των πληγεισών περιοχών.

Μετέβη στα σχολεία ριζάνου και Ζάρκου για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να μεταστεγαστεί το δημοτικό σχολείο Ζάρκου στο του Γυμνασίου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Επισημαίνεται ότι όλα τα σχολεία στον Δήμο Φαρκαδόνας δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαρτίου και δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση στο διάστημα αυτό. Το άνοιγμα των σχολικών μονάδων θα αποφασιστεί μετά το πέρας του τριημέρου και αφού ολοκληρωθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Η υφυπουργός εξήρε για ακόμα μια φορά την ψυχραιμία και την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των σχολείων της περιοχής, που ακολούθησαν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού και αποχώρησαν με ασφάλεια από τα σχολικά κτίρια.

Επιπρόσθετα, η υφυπουργός συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπυρίδωνα Αγναντή για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.

Στο Ζάρκο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του.

Κατά την επίσκεψή της, η υφυπουργός συνομίλησε με διευθυντές σχολείων, αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς της περιοχής, με εκπαιδευτικούς, , , οι οποίοι την ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να ενημερώσει με τη σειρά της την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Η υφυπουργός δήλωσε: «Οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών συνεχίζονται σε όλες τις σχολικές μονάδες. Θα εξετάσουμε, με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον, τις καλύτερες λύσεις για τα σχολεία που έχουν πρόβλημα και δεν είναι λειτουργικά, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία μετά από την πρόσφατη δοκιμασία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση