Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΤΡΙΚΑΛΑ / Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων
Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων

Τις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων που επλήγησαν από την πρόσφατη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα επισκέφθηκε την 7 Μαρτίου η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, προκειμένου να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, η κ. Μακρή επισκέφτηκε τα χωριά Ζάρκο και Γριζάνο της Περιφερειακής Ενοτήτων Τρικάλων, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ενώ την υποδέχτηκε και η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα.

Ενημερώθηκε από τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστο Τρικάλη για την κατάσταση που βρίσκονται οι σχολικές μονάδες των πληγεισών περιοχών.

Μετέβη στα Δημοτικά Γριζάνου και Ζάρκου για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να μεταστεγαστεί το δημοτικό Ζάρκου στο κτίριο του Γυμνασίου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Επισημαίνεται ότι όλα τα στον Δήμο Φαρκαδόνας δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαρτίου και δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση στο διάστημα αυτό. Το άνοιγμα των σχολικών μονάδων θα αποφασιστεί μετά το πέρας του τριημέρου και αφού ολοκληρωθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Η υφυπουργός εξήρε για ακόμα μια φορά την ψυχραιμία και την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και όλων των σχολείων της περιοχής, που ακολούθησαν το έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού και αποχώρησαν με από τα σχολικά κτίρια.

Επιπρόσθετα, η υφυπουργός συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπυρίδωνα Αγναντή για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.

Στο Ζάρκο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του.

Κατά την επίσκεψή της, η υφυπουργός συνομίλησε με , αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς της περιοχής, με εκπαιδευτικούς, , , οι οποίοι την ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να ενημερώσει με τη σειρά της την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η υφυπουργός δήλωσε: «Οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών συνεχίζονται σε όλες τις σχολικές μονάδες. Θα εξετάσουμε, με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον, τις καλύτερες λύσεις για τα σχολεία που έχουν πρόβλημα και δεν είναι λειτουργικά, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή επιστροφή εκπαιδευτικών και στην εκπαιδευτική διαδικασία μετά από την πρόσφατη δοκιμασία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκληρές κυρώσεις, ψυχροπολεμικό κλίμα - https://t.co/s10lzdJjOD -

  • ΕΚΒ: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - https://t.co/dom6pSuUFl -

  • Συνελήφθησαν στην Σκιάθο για διάνοιξη αρδευτικής γεώτρησης - https://t.co/0a57S5XONI -

"Αλιεύοντας" την είδηση