Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση
Η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη  εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση

Η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση

Κτάθεση στεφάνων πό μαθητές στο Ηρώο

Η υφ Εσωτερικών Μαρίνα θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου του '40, οι οποίες κορυφώνονται με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Την Κυριακή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη παρέλαση όπου θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 άτομα, 22 πολιτιστικοί σύλλογοι και πέντε τμήματα προσκόπων, 20 δημοτικά σχολεία και 17 και .

Σήμερα το πρωί μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκοποι συμμετείχαν στην τιμητική κατάθεσης στεφανιών στο Ηρώο.

Όπως δήλωσε ο θεματικός αεριφερειάρχης Γ. Κίτσιος “Γιορτάζουμε την επέτειο του 1940 τιμούμε όσους έπεσαν κι αγωνίστηκαν και πρέπει να διδαχθούμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε”.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος δήλωσε «μαθητές εκπαιδευτικοί είμαστε εδώ για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που με το αίμα τους έγραψαν μία από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας μας. Η μνήμη τους θα μείνει άσβεστη στο μυαλό όλων μας και σήμερα αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για να πορευόμαστε στο δρόμο της προόδου».

Τέλος ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι γιατί η της ελευθερίας των αγώνων ανυψώνεται πιο ψηλά από τους μαθητές του ελληνικού σχολείου σε όλα τα σχολεία της χώρας. Είμαστε περήφανοι γιατί, η εμπνέει ολοένα και περισσότερο τους νέους κι αγγίζει τις ψυχές τους ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, πιστεύω και τους καθοδηγεί στα μονοπάτια της ελευθερίας, δημοκρατίας της ανεξαρτησίας της αξιοπρέπειας».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση