Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση
Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση

Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση

   Κατάθεση στεφάνων σήμερα από μαθητές στο Ηρώο  

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη μεθαυριανή  επέτειο της 25ης  Μαρτίου, στην καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου.

Εν τω μεταξύ, το πρωί μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκοποι, κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των ηρώων ενόψει της   εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Την Κυριακή στην  παρέλαση όπου θα συμμετέχουν 1.500 μαθητές, 22 πολιτιστικοί και 12 τμήματα προσκόπτων (Σύλλογοι και πρόσκοποι περίπου 600 άτομα).

Δοξολογία επί τη εορτή

Στις 11.30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή της 25ης Μαρτίου, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου.

Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο μνημείο των ηρώων, στην παραλία του Βόλου, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στην μνήμη των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης και θα παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη  Μαγνησίας η  φετινή επετειακή μέρα  έχει ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένη την κράτηση των δύο στρατιωτικών. “Νομίζω πως θα πρέπει να αποτελέσει έρεισμα, αφορμή κι εφαλτήριο αφενός να δούμε την σπουδαιότητα αυτής της μέρας ως προς την ουσία και βάση της. Είναι μια μέρα που θα πρέπει να διαμηνυθεί το μήνυμα ελευθερίας και ς των αυτονόητων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Εύχομαι οι μέρες αυτές να δώσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα της ελευθερίας και του δικαιώματος του ανθρώπου να ζει μέσα σε όρια ανεξαρτησίας που δεν διακυβεύεται κανένα έννομο και προστατευμένο δικαίωμά τους, από τη διεθνή .
Εύχομαι τα παιδιά που είναι σήμερα εδώ να υιοθετήσουν αυτές τις αρχές και να παλεύουν σε όλη τους τη ζωή γι' αυτές” ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης.

ια τα ασφαλείας, διευκρίνισε ότι θα είναι όπως στους προηγούμενους εορτασμούς και πως θα τοποθετηθεί εξέδρα μόνο για τους ανάπηρους πολέμου.

Ο προϊστάμενος  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης ανέφερε: «Ο λαός πάντα μεγαλουργούσε όταν ακολουθούσε θετικά πρότυπα κι όταν ακολουθούσε αντιπρότυπα, οδηγούνταν στην ύφεση. Η επανάσταση του 1821 την οποία τιμούμε έχει δώσει πολλά πρότυπα όπως αγάπη για την ελευθερία για τον άνθρωπο κι αντιπρότυπα, όπως η διχόνοια. Οι νέοι, ζητούνε από εμάς τους μεγαλύτερους να ακολουθήσουμε τα πρότυπα της ιστορίας, να απαλείψουμε όποιο αντιπρότυπο ειδικότερα τη διχόνοια και να δημιουργήσουμε καλύτερο μέλλον γι' αυτούς».

Τέλος , ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας . Πολύζος δήλωσε: «Λένε ότι η χώρα που ξεχνά την ιστορία της κινδυνεύει με αφανισμό. Εμείς δεν διατρέχουμε τέτοιο κίνδυνο γιατί πάντα η Ιστορία μας αποτελούσε «φάρο» για να αποφύγουμε τις δύσκολες ξέρες που θα βρεθούν μπροστά μας. Τιμούμε και δοξάζουμε αυτούς τους ήρωες, που με το αίμα τους προσυπέγραψαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση