Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου
Η συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου

Η συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου

Με βαθειά συγκίνηση και κατάνυξη τελέστηκε απόψε η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας.

 

Ο μητροπολίτης χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, των βουλευτών Σ. Μπαλή κ.ά.  της ηγεσίας των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Σωμάτων και πλήθους κόσμου.

Στο τέλος της Ακολουθίας έγινε η λιτάνευση του Επιταφίου, υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των ενοριών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Μεταμορφώσεως και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, παρουσία χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν το ομορφότερο σημείο της πόλης.

Μετά την σύντομη δέηση, ο   κ. Ιγνάτιος απηύθυνε τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό, όπου επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει νεκρός Θεός, γιατί είναι η πηγή της ζωής, είναι Αυτός, που γεννήθηκε ταπεινός, για να διδάξει ότι και οι πιο ταπεινοί έχουν αξία, είναι Αυτός που θεράπευσε παραλύτους, έδωσε φως στους τυφλούς, κήρυξε την αλήθεια. Τί κι αν προέβλεψαν πολλοί ότι ο Ιησούς θα τελείωνε στον Γολγοθά. 2000 χρόνια τώρα παραμένει ο Βασιλεύς των καρδιών μας, ο αληθινός ελευθερωτής, ο όντως ειρηνοποιός, η των ανθρώπων. Η πάνδημη παρουσία όλων σας είναι τρανότερη απόδειξη ότι ζει Κύριος ο Θεός. Όλοι μας πιστεύουμε ότι Αυτός που έφθασε μέχρι τον Γολγοθά, το έκανε για να δώσει αξία στον κάθε άνθρωπο, που είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού. Είναι Αυτός, που με τον θάνατό Του μας έδωσε την αιωνιότητα Αυτός που μας ενώνει τούτη την βραδυά και μας καλεί να κρατήσουμε αναμμένες τις λαμπάδες της πίστης, ζωντανή την ελπίδα και την ακλόνητη βεβαιότητα της Ανατάσεως, για να ζήσουμε μαζί Του την κληρονομιά των ουρανών. Τούτες τις κρίσιμες ώρες, που η αγωνία του λαού μας είναι εμφανής, γιατί ζούμε σε μια ταραγμένη εποχή, πιστεύουμε στην ειρήνη, αλλά είμαστε κραταιοί και δυνατοί, γιατί έχουμε πίστη που μας ενώνει. Αυτή η ενότητα είναι το όπλο που μας διέσωζε από τόσους κινδύνους αιώνες τώρα, που μας χάρισε ελεύθερο Κράτος. Η πίστη μας, από την οποία πάντοτε αντλούμε την δύναμη, δεν μας επιτρέπει να φοβηθούμε, γιατί νικήσαμε τον θάνατο χάρη στον Χριστό, τον Αναστάντα και Λυτρωτή. Όποιος πιστεύει στην Ανάσταση, δεν φοβάται και αποδεικνύει ότι η ταπεινή αγάπη υπερισχύει στον κόσμο».

Τέλος,  εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία του λαού στους Ναούς , καθόλη την Μεγάλη Εβδομάδα και κάλεσε όλους να κρατήσουν αναμμένες τις λαμπάδες της πίστης και της αγάπης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση