Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οι σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε. στην ατζέντα
Οι σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε. στην ατζέντα

Οι σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε. στην ατζέντα

Στην ανάγκη υπέρβασης των όποιων διαφορών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν από κοινού οι μεγάλες προκλήσεις της συγκυρίας, στάθηκε ο Πρόεδρος της ς Προκόπης , κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρική κατοικία Νόβο-Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας. Μέσα από το πρίσμα αυτό, ο κ. εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι όποιες διαφορές υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ιδίως ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν πάνω στις θεσμικές και διαδικαστικές βάσεις που ήδη έχουν προσδιοριστεί». της Δημοκρατίας προσδιόρισε ως «τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα σε πλανητικό επίπεδο» τον τερματισμό του πολέμου στη , και ειδικά στη Συρία, την εμπέδωση της ειρήνης και την αντιμετώπιση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι, όπως τόνισε, διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να διαβιβάσει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα «θεωρούμε καθοριστική τη συμβολή ενός μεγάλου κράτους, ενός μεγάλου λαού, του ρωσικού λαού, στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε στον κόσμο, που δεν είναι τόσο οικονομικές, αλλά είναι προκλήσεις που αφορούν τον άνθρωπο και τη δημοκρατία».

Ο κ. Πούτιν, υποδεχόμενος τον κ. Παυλόπουλο, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, ενώ αναφέρθηκε στο έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, στη διάρκεια του οποίου, όπως είπε, θα πραγματοποιηθούν 37 εκ στις δύο χώρες. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος, με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

Αναφερόμενος στις εκ που θα πραγματοποιηθούν στις δύο χώρες, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη στενότερες τις ήδη στενές και πολύ φιλικές διαχρονικώς μεταξύ των δύο λαών μας». Και προσέθεσε: «Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια αυτού του έτους θα έχουμε τη χαρά να σας δεχθούμε στην , είναι η σειρά σας να έρθετε στην ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση