Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η ΠΟΕΣΥ τίμησε τον Άγγελο Ασβεστά
Η ΠΟΕΣΥ τίμησε τον Άγγελο Ασβεστά

Η ΠΟΕΣΥ τίμησε τον Άγγελο Ασβεστά

Τη μνήμη του επί σειρά ετών πρώην προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και μέλους του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Άγγελου Ασβεστά, τίμησε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, που συνεδρίασε στην Πορταριά Πηλίου το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Η του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, φιλοξενήθηκε από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και το ΕΤΑΣ, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών, προκειμένου να τιμηθεί η προσφορά του Άγγελου Ασβεστά, ο οποίος απεβίωσε στις 24 Δεκεμβρίου 2014.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου, εψάλη τρισάγιο και στη συνέχεια ακολούθησε σεμνή εκδήλωση, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος και απένειμε στην σύζυγό του Έλλη, πάπυρο – αντίγραφο με την υπογραφή του Άγγελου Ασβεστά στην ιδρυτική συμφωνία όλων των Ενώσεων Συντακτών της χώρας το 1994, για τη δημιουργία της ΠΟΕΣΥ.

Σε κλίμα συγκίνησης, για το συνδικαλιστικό έργο του Άγγελου Ασβεστά μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, κ. Δημήτρης Κουμπιάς, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Σαββίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο της κ. Γιώργος Γιουκάκης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ κ. Τάσος Φωκιανίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ κ. Κυριάκος Κορτέσης και ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ κ. Θέμης Μπερεδήμας.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν οτι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του και αναγνώρισαν τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο Άγγελος Ασβεστάς για το δημοσιογραφικό κλάδο, έχοντας ως γνώμονα  την επίλυση των προβλημάτων και την τήρηση της δεοντολογίας.

Ακολούθησε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, κατά την οποία εξετάστηκαν  ζητήματα που σχετίζονται με την επικείμενη λειτουργία της ΕΡΤ, το Καταστατικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας κ.α

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών της χώρας με την ΠΟΕΣΥ, παρουσία των νομικών συμβούλων, με κύριο θέμα συζήτησης την επιβολή αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση