Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η ΠΟΕΣΥ τίμησε τον Άγγελο Ασβεστά
Η ΠΟΕΣΥ τίμησε τον Άγγελο Ασβεστά

Η ΠΟΕΣΥ τίμησε τον Άγγελο Ασβεστά

Τη μνήμη του επί σειρά ετών πρώην προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς ς και Εύβοιας και μέλους του προεδρείου της ς Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Άγγελου Ασβεστά, τίμησε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟ, που συνεδρίασε στην Πορταριά Πηλίου το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟ, φιλοξενήθηκε από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς ς και Εύβοιας και το ΕΤΑΣ, μετά από ομόφωνη της Γενικής Συνέλευσης των μελών, προκειμένου να τιμηθεί η προσφορά του Άγγελου Ασβεστά, ο οποίος απεβίωσε στις 24 Δεκεμβρίου 2014.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου, εψάλη τρισάγιο και στη συνέχεια ακολούθησε σεμνή εκδήλωση, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος και απένειμε στην σύζυγό του Έλλη, πάπυρο – αντίγραφο με την υπογραφή του Άγγελου Ασβεστά στην ιδρυτική συμφωνία όλων των Ενώσεων Συντακτών της χς το 1994, για τη της ΠΟΕΣΥ.

Σε κλίμα συγκίνησης, για το συνδικαλιστικό έργο του Άγγελου Ασβεστά μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, κ. Δημήτρης Κουμπιάς, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Σαββίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Γιώργος Γιουκάκης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ κ. Τάσος Φωκιανίδης, ο πρόεδρος της κ. Κυριάκος Κορτέσης και ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ κ. Θέμης Μπερεδήμας.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν οτι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του και αναγνώρισαν τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο Άγγελος Ασβεστάς για το δημοσιογραφικό κλάδο, έχοντας ως γνώμονα  την επίλυση των προβλημάτων και την τήρηση της δεοντολογίας.

Ακολούθησε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, κατά την οποία εξετάστηκαν  ζητήματα που σχετίζονται με την επικείμενη λειτουργία της ΕΡΤ, το Καταστατικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας κ.α

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών της χς με την ΠΟΕΣΥ, παρουσία των νομικών συμβούλων, με κύριο θέμα συζήτησης την επιβολή αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση