Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Με κλειστές τις εντός του Προεδρικού Μεγάρου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η οποία προέκυψε από τον ανασχηματισμό, στον οποίο προέβη την Παρασκευή ο πρωθυπουργός.

Σε ανασχηματισμό «χαμηλής πτήσης», κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών που δημιουργεί η υποχρέωση υλοποίησης των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό του , προέβη την Παρασκευή ο πρωθυπουργός.  Ο κ. , παρά τις αρρυθμίες στο κυβερνητικό έργο, περιορίστηκε σε αντικαταστάσεις στελεχών της «Πλατφόρμας». Οπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός κινήθηκε με κριτήριο την ενίσχυση της κομματικής συνοχής, αλλά και τη διαμόρφωση μιας κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα μερικών μηνών, μην έχοντας εγκαταλείψει το σενάριο ς στις κάλπες σύντομα.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.

  Στην της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

H ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

  Στο μετέβη από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης , συνοδευόμενος από νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετά την ολο της ορκωμοσίας τους.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση