Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ
Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ

Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ

Τη νέα τιμολογιακή πολιτική της παρουσίασε σήμερα η ΔΕΗ στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά την εκδήλωση, ο γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ Λάζαρος Καραλάζος τόνισε ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική στη μέση και χαμηλή τάση κινείται σε τρεις άξονες και, συγκεκριμένα: «Στην ανταμοιβή των οικιακών καταναλωτών που είναι συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών τους για το 2015, στη μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων των μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στη μέση τάση και στη μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων στη χαμηλή τάση για μεγάλους καταναλωτές».

Ο κ. Καραλάζος επανέλαβε τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, όπως αυτές είχαν ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ και οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία Νέου Εταιρικού Τιμολόγιου με την ονομασία «Εταιρικό Τιμολόγιο-Corporate» με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις για μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και ομίλους που έχουν πανελλαδικά πολλά και διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών τους.
  • Για πελάτες μέσης τάσης, επέκταση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμολογίων ΒΜ1 και ΒΜ2 που αφορούν μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με ετήσιες καταναλώσεις ανά παροχή άνω των 13GWh και στις παροχές με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 10GWh και μείωση των υπόλοιπων τιμολογίων ΒΓ,ΒΥ και ΒΧ.

  • Για πελάτες χαμηλής τάσης, μείωση του τιμολόγιου Γ22 για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες με ισχύ μεγαλύτερη από 25KVA.

  • Επιβράβευση συνεπών οικιακών πελατών, με επιστροφή του διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση επιστρέφει περίπου 30.000.000 ευρώ στους συνεπείς καταναλωτές της.

Επίσης, τονίστηκε ότι το νέο «Εταιρικό Τιμολόγιο-Corporate» διατίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, ενώ οι μειώσεις στα τιμολόγια Μέσης και Χαμηλής Τάσης θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Ακόμη, ο κ. Καραλάζος επεσήμανε, επίσης ότι με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών προς τη ΔΕΗ προβλέπεται αύξηση των μηνιαίων δόσεων από 36 έως και 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, το είδος (οικιακοί, επαγγελματικοί καταναλωτές) και την κατάσταση των καταναλωτών-οφειλετών.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας-Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη τόνισε, μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΗ, με τη σημαντική θέση που κατέχει στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας τόσο στην παραγωγή όσο και στην παροχή του ηλεκτρισμού διαδραματίζει ουσιαστικά καθοριστικό ρολό στη διαχείριση του ενεργειακού κόστους.

Επιιπλέον, η κ. Μανασάκη τόνισε πως «με τη νέα της πολιτική, η επιχείρηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών και στηρίζει τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες, παρά τις αντιξοότητες των καιρών, συμβάλλουν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην οικονομική του τόπου μας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση