Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η Μόσχα θα δώσει λεφτά στην Αθήνα επειδή θέλει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη
Η Μόσχα θα δώσει λεφτά στην Αθήνα επειδή θέλει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη

Η Μόσχα θα δώσει λεφτά στην Αθήνα επειδή θέλει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη

Το Κρεμλίνο ψάχνει την κάθε ευκαιρία για να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, και γι’ αυτόν τον λόγο πρόκειται να ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Θα λάβει η Αθήνα τη βοήθεια που θέλει; «Νομίζω πως ναι, θα την πάρει», πιστεύει η Έλφι Ζιγκλ, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της Frankfurter Allgemeine Zeitung στη Ρωσία. «Γιατί η Μόσχα παρακολουθεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και όταν αισθάνεται ότι ίσως να μπορούσε να ωθήσει κάποιο μέλος της EE να πάρει το δικό του δρόμο, να εγκαταλείψει την αλληλεγγύη προς την ΕΕ, τότε το κάνει λόγω των συμφερόντων που θα είχε από την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ελλάδα θα πάρει σε κάθε περίπτωση βοήθεια» γράφει η Ζιγκλ, όπως μεταφράζει στην ελληνική της έκδοση η Deutsche Welle.

H Γερμανίδα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αιφνιδιάστηκε από τη συσπείρωση της Ευρώπης ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και στην ένοπλη διένεξη που ακολούθησε στην ανατολική Ουκρανία. Και φυσικά δεν περίμενε ότι θα επιβάλονταν οικονομικές κυρώσεις με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών.

«Και όταν διακρίνει κάποιον δρόμο ή κάποιο λόγο για να τις παρακάμψει -κι αυτός θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα- θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στις ελληνικές προτάσεις ή τις εκκλήσεις για βοήθεια. Πρόκειται για δάνεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και άρση του εμπάργκο εισαγωγής φρούτων προς τη Ρωσία. Το εμπάργκο για εισαγόμενα προϊόντα της ΕΕ το επέβαλε ο Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι ως αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις» αναφέρεται στη FAZ.

Η Έλφι Ζιγκλ υποστηρίζει ότι, σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα, ο Πούτιν δεν θα μείνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξει μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση μέσω του φαινομένου ντόμινο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή απέναντι στην επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.

Πηγή:iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση