Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η Μόσχα θα δώσει λεφτά στην Αθήνα επειδή θέλει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη
Η Μόσχα θα δώσει λεφτά στην Αθήνα επειδή θέλει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη

Η Μόσχα θα δώσει λεφτά στην Αθήνα επειδή θέλει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη

Το Κρεμλίνο ψάχνει την κάθε ευκαιρία για να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, και γι' αυτόν τον λόγο πρόκειται να ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα κατά την επίσκεψη του Αλέξη στη .

Θα λάβει η Αθήνα τη βοήθεια που θέλει; «Νομίζω πως ναι, θα την πάρει», πιστεύει η Έλφι Ζιγκλ, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της Frankfurter Allgemeine Zeitung στη σία. «Γιατί η παρακολουθεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και όταν αισθάνεται ότι ίσως να μπορούσε να ωθήσει κάποιο μέλος της EE να πάρει το δικό του δρόμο, να εγκαταλείψει την αλληλεγγύη προς την ΕΕ, τότε το κάνει λόγω των συμφερόντων που θα είχε από την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Γι' αυτόν τον λόγο η Ελλάδα θα πάρει σε κάθε περίπτωση βοήθεια» γράφει η Ζιγκλ, όπως μεταφράζει στην ελληνική της έκδοση η Deutsche Welle.

H Γερμανίδα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αιφνιδιάστηκε από τη συσπείρωση της Ευρώπης ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και στην ένοπλη διένεξη που ακολούθησε στην ανατολική Ουκρανία. Και φυσικά δεν περίμενε ότι θα επιβάλονταν οικονομικές με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών.

«Και όταν διακρίνει κάποιον δρόμο ή κάποιο λόγο για να τις παρακάμψει -κι αυτός θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα- θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στις ελληνικές προτάσεις ή τις εκ για βοήθεια. Πρόκειται για δάνεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και του εμπάργκο εισαγωγής φρούτων προς τη σία. Το εμπάργκο για εισαγόμενα της ΕΕ το επέβαλε ο Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι ως αντίποινα στις ευρωπαϊκές » αναφέρεται στη FAZ.

Η Έλφι Ζιγκλ υποστηρίζει ότι, σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα, ο Πούτιν δεν θα μείνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξει μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση μέσω του φαινομένου ντόμινο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.

Πηγή:iefimerida.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση