Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η Μ. Χρυσοβελώνη στην 63η Σύνοδο του Ο.Η.Ε.
Η Μ. Χρυσοβελώνη στην 63η Σύνοδο του Ο.Η.Ε.

Η Μ. Χρυσοβελώνη στην 63η Σύνοδο του Ο.Η.Ε.

Στη έα Υόρκη βρίσκεται από εχθές η Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Ισότητας Φύλων Μ. Χρυσοβελώνη, για να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις της 63ης Συνόδου του Ο.Η.Ε για το Καθεστώς των Γυναικών. Πρόκειται για την κορυφαία εκπροσώπων από όλο τον κόσμο για τα θέματα που αφορούν στις γυναίκες.

Τη Δευτέρα το πρωί 11|03|19 συμμετείχε και μίλησε στην των εκπροσώπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχουν στη Σύνοδο του Ο.Η.Ε. Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στον Ο.Η.Ε. και οργανώθηκε από τους εκπροσώπους της ς, χώρας που έχει την προεδρία αυτό το εξάμηνο. Αργότερα της ίδιας ημέρας μίλησε σε θεματική συνεδρίαση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Και στις δύο ευκαιρίες που είχε να τοποθετηθεί, παρουσίασε τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην για την υποστήριξη των γυναικών με κεντρική αναφορά στο νομοσχέδιο για την Ισότητα που συζητείται αυτές τις ημέρες στην Ελληνική Βουλή. Το απόγευμα συμμετείχε σε της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομολόγους της κατά την αρμοδιότητα, καθώς και με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Φ. Μογκερίνι.

Σήμερα Τρίτη (12/03) το μεσημέρι (ώρα Η.Π.Α) η Υφυπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε παράλληλη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Συνόδου με θέμα: “Η Ασφάλεια των Γυναικών”, στην οποία θα συμμετέχει και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξ. Δημητρίου – Βασιλοπούλου. Αύριο Τετάρτη 13|03, η ΥΦ.ΕΣ. θα συμμετέχει στην Γενική Συζήτηση στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. κατά την οποία επίσης θα τοποθετηθεί εκ μέρους της ς.

Η εκπροσώπηση της χώρας μας οργανώθηκε από τα αρμόδια στελέχη του κρατικού τομέα για την Ισότητα των Φύλων, και υποστηρίζεται άρτια από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Ο.Η.Ε., υπό την πρέσβειρα κ. Μ. Θεοφίλη και τον διπλωμάτη Στ. Χριστοδουλίδη, καθώς και την του ελληνικού προξενείου στην .Υ. υπό τον Γενικό Πρόξενο Κ. Κούτρα.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση