Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η Μ. Χρυσοβελώνη στην 63η Σύνοδο του Ο.Η.Ε.
Η Μ. Χρυσοβελώνη στην 63η Σύνοδο του Ο.Η.Ε.

Η Μ. Χρυσοβελώνη στην 63η Σύνοδο του Ο.Η.Ε.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από εχθές η Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Ισότητας Φύλων Μ. , για να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις εργασίες της 63ης Συνόδου του Ο.Η.Ε για το Καθεστώς των Γυναικών. Πρόκειται για την κορυφαία εκπροσώπων από όλο τον κόσμο για τα θέματα που αφορούν στις γυναίκες.

Τη Δευτέρα το πρωί 11|03|19 συμμετείχε και μίλησε στην των εκπροσώπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχουν στη Σύνοδο του Ο.Η.Ε. Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στον Ο.Η.Ε. και οργανώθηκε από τους εκπροσώπους της Ρουμανίας, χώρας που έχει την προεδρία αυτό το εξάμηνο. Αργότερα της ίδιας ημέρας μίλησε σε θεματική συνεδρίαση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Και στις δύο ευκαιρίες που είχε να τοποθετηθεί, παρουσίασε τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για την υποστήριξη των γυναικών με κεντρική στο νομοσχέδιο για την Ισότητα που συζητείται αυτές τις ημέρες στην Ελληνική Βουλή. Το απόγευμα συμμετείχε σε της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομολόγους της κατά την αρμοδιότητα, καθώς και με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Φ. Μογκερίνι.

Σήμερα Τρίτη (12/03) το μεσημέρι ( Η.Π.) η Υφυπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε παράλληλη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Συνόδου με θέμα: “Η Ασφάλεια των Γυναικών”, στην οποία θα συμμετέχει και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξ. Δημητρίου – Βασιλοπούλου. Αύριο Τετάρτη 13|03, η ΥΦ.ΕΣ. θα συμμετέχει στην Γενική Συζήτηση στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. κατά την οποία επίσης θα τοποθετηθεί εκ μέρους της Ελλάδας.

Η εκπροσώπηση της χώρας μας οργανώθηκε από τα αρμόδια στελέχη του κρατικού τομέα για την Ισότητα των Φύλων, και υποστηρίζεται άρτια από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Ο.Η.Ε., υπό την πρέσβειρα κ. Μ. Θεοφίλη και τον διπλωμάτη Στ. Χριστοδουλίδη, καθώς και την βοήθεια του ελληνικού προξενείου στην .Υ. υπό τον Γενικό Πρόξενο Κ. Κούτρα.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση