Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Μαγνησία
Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Μαγνησία

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των ακτοπλοϊκών γραμμών στη Μαγνησία

Το Υπουργείο Νυτιλίς και Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζει τη στήριξή του προς τη Μαγνησία μέσα από την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμάτων της περιοχής, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και δρομολογηθεί την όλη την προηγούμενη περίοδο, αξιοποιώντας με χρηστή δημοσιονομική διαχείριση τους υς πόρους.
Σε αυτό το πλαίσιο και όπως έχει σχεδιαστεί κατά την προηγούμενη περίοδο, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου , με πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, κατά την συζήτηση της ημερήσιας διάταξης του γνωμοδότησε, πέραν των ήδη δρομολογημένων πλοίων, ομόφωνα για μία σειρά από θέματα που αφορούν την περιοχή της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, τα θέματα αυτά είναι:
✅ Η (επανα)προκήρυξη της επιτυχημένης επιδοτούμενης γραμμής Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη των νησιών και τη σύνδεση της Βορείου Ελλάδος και των Βαλκανίων με τις Βόρειες , με τα εξής χαρακτηριστικά: επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο, με μεταφορική ικανότητα 700 επιβατών, μήκους τουλάχιστον 100 μ. και με 1.900 τ.μ. γκαράζ για φόρτωση οχημάτων. Η επιδότηση είναι προϋπολογισμού 3.478.000 εύρω για το χρονικό διάστημα από 06/06 έως 11/09 από 3 έως 4 δρομολόγια την εβδομάδα.
✅ Η δρομολόγηση του πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» από 1/7 έως 31/8 στη γραμμή Γλώσσα – – Μαντούδι – Αγνώντας – Αλόννησος – Μαντούδι – Αγνώντας – Μαντούδι – – Γλώσσα.
✅ Η δρομολόγηση του πλοίου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» από 20/6 έως 11/9 στη γραμμή Κύμη – Αλόννησος – Σκόπελος.
✅ Η τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου «ΠΡΩΤΕΥΣ» στη γραμμή Βόλος – Βόρειες – Μαντούδι.
✅ Η τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου «ΣΥΜΗ» στη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Γλύφα – Βόρειες Σποράδες – Μαντούδι από 3/6 έως 31/10, με την επιφύλαξη, όμως, της εξυπηρέτησης του πλοίου στον λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου σήμερα εκτελούνται τεχνικά έργα.
Επίσης, όπως είχε προαναγγελθεί, έχει εκδοθεί προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη με τελική ημερομηνία προσφορών την 7η Φεβρουαρίου για την επιδότηση της γραμμής Αγία – νήσος Τρίκερι – Βόλος με επτά (7) δρομολόγια την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου έως 31/10 συνολικού προϋπολογισμού 221.000 ευρώ με τα εξής χαρακτηριστικά: επιβατηγό πλοίο με μεταφορική ικανότητα πενήντα (50) επιβάτες το χειμώνα και εκατό (100) επιβάτες το θέρος με μήκος τουλάχιστον 20 μ. Με την ολοκλήρωση της προκήρυξης αυτής ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Τρικερίου για μόνιμη σύνδεση με το Βόλο και την Αγία σε καθημερινό επίπεδο, ενώ σημειώνεται ότι έχει ήδη κατατεθεί μια (1) προσφορά στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί και δρομολογηθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Ιωάννη Πλακιωτάκη, αλλά και τον γενικό γραμματέα,  Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, προχωρά η στήριξη της Μαγνησίας μέσα από την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών, συνεισφέροντας σημαντικά στην τουριστική κίνηση και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Και προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η στήριξη της Κυβέρνηση προς τη Μαγνησία, αλλάζοντας τα δεδομένα και τις καταστάσεις σε σχέση με το παρελθόν για την ευημερία όλων των πολιτών.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση