Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ στο κογκρέσο
Η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ στο κογκρέσο

Η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ στο κογκρέσο

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, για τα λάθη στην των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την χειραγώγηση.

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα να χρησιμοποιούνται λανθασμένα (…) Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε, εν μέσω της αναταραχής από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία Cambridge Analytica.

«Θα χρειαστεί για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιων αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο.

Σκοπός αυτών είναι να καθοριστεί πώς τα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

Στο μεταξύ, με ψήφισμα που διενεργείται από την ιστοσελίδα secure..org και υπογράφουν ηλεκτρονικά μέχρι στιγμής περίπου 860.000 πολίτες από όλο τον κόσμο, ζητούν από τον Μάρκ Ζούκερμπεργκ να προφυλάξει τις δημοκρατίες με 4 βήματα.

«Φτάνει. Σας καλούμε να προφυλάξετε τις δημοκρατίες μας, και αμέσως:

1. Πείτε την Αλήθεια για τα ψεύτικα προφίλ και τις εκστρατείες παραπληροφόρησης, και ανοίξτε ανεξάρτητες έρευνες.

2. Απαγορέψτε τα Μποτ – ΟΛΑ τα ψεύτικα προφίλ πρέπει να απαγορευτούν.

3. Ενημερώστε το Κοινό – ειδοποιείτε όλους τους χρήστες ΚΑΘΕ φορά που εκτίθενται σε ψεύτικο ή κακόβουλο περιεχόμενο και διορθώνετε την ανάρτηση.

4. Προσλάβετε Eπαληθευτές – μια μεγάλη ανεξάρτητη ομάδα που θα δρα γρήγορα για να σταματάει τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων.

Μέσα στους επόμενους μήνες, αρκετές χώρες θα έχουν κρίσιμες εκλογές. Το σύνθημα του Facebook ήταν κάποτε «βιάσου και σπάσ' τα». Τ πρέπει να «βιαστείτε και να τα διορθώσετε», αναφέρει η τους.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση