Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η ηλιθιότητα…έφερε καταδίκη 6 μηνών για νεαρούς Ρομά
Η ηλιθιότητα…έφερε καταδίκη 6 μηνών για νεαρούς Ρομά

Η ηλιθιότητα…έφερε καταδίκη 6 μηνών για νεαρούς Ρομά

Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή και το δικαίωμα ς ς, καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τρείς από τους τέσσερις Ρομά (20,20,22 ετών) για απόπειρα κλοπής, ενώ ο τέταρτος εμπλεκόμενος (22χρονος) τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες για απλή συνέργεια.

Οι Ρομά απολογούμενοι στο δικαστήριο, αφού παραδέχθηκαν την κατηγορία, ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους, κάνοντας λόγο για “χαζομάρα”. Ερωτηθέντες για το λόγο που βρέθηκαν στο Βόλο, υποστήριξαν ότι ήρθαν για ένα τάμα στον Άγιο Απόστολο το Νέο, καθώς η σύζυγος του ενός ήταν έγκυος.

Αρνήθηκαν ότι σκόπευαν να προχωρήσουν και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ισχυριζόμενοι ότι το σπίτι του 74χρονου, το επέλεξαν τυχαία, αφού σταμάτησαν το αυτοκίνητο τους στην περιοχή για να σουν τσιγάρα από το περίπτερο και ξαφνικά τους γεννήθηκε η επιθυμία να προχωρήσουν στην παράνομη

Ο 22χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος, δήλωσε άγνοια για τη πρόθεση των υπολοίπων να προχωρήσουν στην , λέγοντας ότι αυτός έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο και δεν συμμετείχε.

Παράλληλα εμφανίστηκαν πρόθυμοι να αποζημιώσουν τον 74χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού για τη θραύση του παραθύρου, κάτι που ο τελευταίος αρνήθηκε.

Ο ανέφερε πως είδε τους δύο να βγαίνουν από το σπίτι του και μάλιστα ο ένας πέταξε λίγο πιο πέρα ένα μπουζόκλειδο, με το οποίο είχε σπάσει το τζάμι.

Ο συνήγορος των τριών δραστών από την Αθήνα τους χαρακτήρισε και τους τέσσερις “ηλίθιους” οι οποίοι δεν είχαν εμπειρία από κλοπές και διαρρήξεις, ενώ ο δικηγόρος του ενός από το Βόλο σημείωσε πως ήταν ερασιτέχνες, καθώς δεν βρέθηκαν στο αυτοκίνητο και διαρρηκτικά εργαλεία και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της νεαρής ηλικίας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους και την επιβολή 6 μηνών για τους τρείς πρώτους και 4 για τον οδηγό. Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τους τρεις σε έξι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και το δικαίωμα ς ς, απορρίπτοντας παράλληλα το ελαφρυντικό της νεαρής ηλικίας και τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή και έφεση, για συνέργεια στον τέταρτο.

Υπενθυμίζεται πως οι Ρομά συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με άνδρες της ασφάλειας Λαμίας.

Οι δύο δράστες, έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ωστόσο οι δύο συνεργοί τους ο 20χρονος με τον 22χρονο που περίμεναν σε αυτοκίνητο τράπηκαν σε φυγή.

Η Αστυνομία, έδωσε την περιγραφή του οχήματος και μετά από αναζήτηση, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στα διόδια Μαυρομαντήλας, στην περιοχή της ς.

Οι τέσσερις δράστες, που είχαν έρθει στο Βόλο από την Τετάρτη, έμειναν σε ξενοδοχείο με σκοπό να κάνουν κλοπές, αλλά συνελήφθησαν εγκαίρως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση