Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να προστατεύσει τον πληθυσμό της από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να προστατεύσει τον πληθυσμό της από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να προστατεύσει τον πληθυσμό της από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις απ της οδηγίας 2008/50/ΕΚ για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα και καθαρότερο αέρα για την Ευρώπη.

Το εθνικό σύστημα θα πρέπει να εξασφαλίζει αξιόπιστες , να ενημερώνει το κοινό και να δίνει στοιχεία σχετικά με τη σοβαρότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και την αναποτελεσματικότητα ορισμένων μέτρων για την ανάσχεση αυτής της ρύπανσης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, η Ελλάδα δεν γνωστοποίησε στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο της επικράτειάς της σε συγκεκριμένα έτη. Επιπλέον, δεν εξασφάλισε την παροχή στοιχείων σχετικά με τα σημεία όπου εμφανίζονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου (NO2) στις οποίες είναι πιθανόν να εκτίθεται, άμεσα ή έμμεσα, ο πληθυσμός. Αυτό οφείλεται στην εσφαλμένη τοποθεσία και ανεπάρκεια των σημείων δειγματοληψίας σε ορισμέ οικισμούς.

Η Ελλάδα έλαβε επίσης ανεπαρκή για την όσο το δυνατόν συντομότερη της ρύπανσης από NO2 στον οικισμό της Αθήνας, ρύπανση η οποία υπερβαíνει το ανώτατο όριο από το 2010.

Τον Ιανουάριο του 2019 απεστάλη προειδοποιητική . Δεδομένου ότι η εν λόγω χ εξακολουθεί να μην έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, η Επιτροπή αποστέλλει πλέον αιτιολογημένη .

Η Ελλάδα έχει δύο μηνών για να απαντήσει και να λάβει τα αναγκαία για την ορθή λειτουργία του συστήματος παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Εάν η Ελλάδα δεν λάβει μέτρα εντός των επόμενων δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση