Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οι επτά «μνηστήρες» της FIFA
Οι επτά «μνηστήρες» της FIFA

Οι επτά «μνηστήρες» της FIFA

Μουσικές καρέκλες θυμίζει πλέον η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του Ζεπ στην προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου () καθώς από τους οκτώ που κατέθεσαν εμπρόθεσμα την υποψηφιότητά τους, οι επτά περιελήφθησαν στην τελική λίστα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η FIFA (μετά την απόρριψη του Ντέιβιντ Νάχιντ), και το πολύ έξι –αν όχι πέντε ή τέσσερις– αναμένεται να προσεγγίσουν την τελική ευθεία της τετράμηνης προεκς διαδικασίας έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Και αυτό διότι ο ένας εκ των επτά υποψηφίων είναι ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας (UEFA) Μισέλ Πλατινί, του οποίου η υποψηφιότητα εξαρτάται από την αποδοχή ή την απόρριψη της ς που έχει κάνει στον τρίμηνο αποκλεισμό του από κάθε παραγοντική δραστηριότητα για την υπόθεση των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων που έλαβε το 2011 από τον κ. .

Τυχόν αποδοχή της ς του κ. Πλατινί θα σημάνει κατά πάσα βεβαιότητα την απόσυρση τουλάχιστον δύο εκ των έτερων υποψηφιοτήτων, δηλαδή του Τζάνι Ινφαντίνο και του σεΐχη Σαλμάν του Μπαχρέιν. Ως τότε, ας δούμε την αναλυτική λίστα των επτά μνηστήρων:

Μισέλ Πλατινί: Ο 60χρονος Γάλλος ήταν το μεγάλο φαβορί μέχρι την αποκάλυψη της έρευνας των ελβετικών αρχών για την ύποπτη πληρωμή από τον κ. Μπλάτερ, και τώρα πρέπει να επιτύχει την άρση του αποκλεισμού του ώστε να μείνει στη διαδικασία εκλογής της FIFΑ – κάτι που φαντάζει δύσκολο αυτήν τη στιγμή.

Πρίγκιπας Αλί της Ιορδανίας: Με ένα απροσδόκητα ισχυρό ρεύμα υπέρ της υποψηφιότητάς του τον περασμένο Ιούνιο απέναντι στο καθεστώς Μπλάτερ, ο Ιορδανός πρίγκιπας θα μπορούσε να είναι η συμβιβαστική λύση με την οποία όλες οι συνομοσπονδίες των ηπείρων θα ήταν ευχαριστημένες.

Ζερόμ Σαμπάνιε: Το απόλυτο αουτσάιντερ και από τους μεγαλύτερους επικριτές του κ. Μπλάτερ, αν και πρώην συνεργάτης του, είναι Γάλλος και πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFΑ.

Σεΐχης Σαλμάν του Μπαχρέιν: Ως φαβορί φέρεται ο σεΐχης Σαλμάν, αλλά ο σεΐχης Αχμάντ του Κουβέιτ (μέλος της εκτελεστικής ς της FIFΑ και μεγάλη παρασκηνιακή δύναμη) προβλέπει ότι ο γαλαζοαίματος από το Μπαχρέιν θα αποσυρθεί εάν τελικά συμμετάσχει στην κούρσα ο κ. Πλατινί. Τον σεΐχη Σαλμάν βαρύνουν επίσης κατηγορίες παρασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν προήδρευε στην ομοσπονδία της χώρας του.

Τζάνι Ινφαντίνο: Ο γενικός γραμματέας της UEFA μπήκε την τελευταία στιγμή στο… ψηφοδέλτιο για την προεδρία της FIFΑ μόνο και μόνο διότι οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν να μείνουν εκτός κούρσας εφόσον ο κ. Πλατινί αποκλειστεί. Αρα είτε ο Γάλλος είτε ο Ελβετός θα είναι στην ψηφοφορία.

Σεξουάλε: Ο Νοτιοαφρικανός με το εξωτικό όνομα είναι περισσότερος γνωστός ως συγκρατούμενος του Νέλσον Μαντέλα στις νοτιοαφρικανικές φυλακές. Εμπλέκεται στην υπόθεση του υπόπτου εμβάσματος των 10 εκατ. δολαρίων από την οργανωτική του Μουντιάλ του 2010.

Μούσα Μπιλίτι: Η υποψηφιότητα του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας ήταν έκπληξη, όμως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ικανός να εξασφαλίσει τη στήριξη της μεγαλύτερης σε αριθμό μελών ηπειρωτικής συνομοσπονδίας, δηλαδή της Αφρικής.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση