Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED »  Η ενημέρωση για την άρση μέτρων για την Covid-19
 Η ενημέρωση για την άρση μέτρων για την Covid-19

 Η ενημέρωση για την άρση μέτρων για την Covid-19

Ο υφ παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, τόνισε στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας ότι παρατηρούμε μια συνεχή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις τελευταίες έξι εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη άρση περιορισμών δεν αύξησε τα τα.

«Παρά την αυξημένη κινητικότητα, πετύχαμε τον στόχο μας, με τις κατάλληλες βαλβίδες εκτόνωσης», είπε.

Σημείωσε ότι «από τον Απρίλιο μέχρι και τώρα έχουν διατεθεί 8 εκατ. self-tests», ενώ «11.500 πολίτες επιβεβαίωσαν ότι είναι φορείς του ιού χάρη στα self-tests».

Αναφερθείς στα εμβόλια, είπε ότι ορθώνεται «τείχος ανοσίας για τους ανθρώπους 60 ετών και άνω σε ένα ποσοστό άνω του 70%».

Τέσσερα εκατ.

Ο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είπε ότι στο τέλος της ημέρας αναμένεται να φτάσουμε τους 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν περίπου 106.000 . Το ποσοστό εμφάνισης των πολιτών στα ραντεβού αγγίζει το 97%.

Για την επιχείρηση «Γαλάζια » ανέφερε ότι «τα μας είναι στρατηγικό μας πλεονέκτημα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως από αύριο Πέμπτη, 13 Μαΐου ,αίρεται η αναστολή κανονικών αδειών των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

«Σας ζητώ να προχωρήσουμε σε προσοχή και σύνεση, με συναίσθηση της κατάστασης», τόνισε, τέλος απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες.

Πληροφορίες

Τις οριστικές της εισηγήσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων υπέβαλε προς την κυβέρνηση η επιτροπή Λοιμωξιολόγων ύστερα από τη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 12.30 το βράδυ αρχής γενομένης από τις 14 Μαΐου. 

Παράλληλα, προτείνουν την κατάργηση των SMS στους πενταψήφιους αριθμούς, τόσο για στο 13033 όσο και για το 13032, ενώ εισηγούνται και την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, βάζοντας τέλος στο click away και το click in shop.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις σε , η εισήγηση της Επιτροπής είναι αυτές να επιτρέπονται μόνο μετά από πιστοποίηση πλήρους εμβολιασμού ή επίδειξη αρνητικού τεστ, ενώ δεκτό θα γίνεται και το ιστορικό νόσησης.

Για τα , οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξουν στις 31 Μαΐου και αφού προηγουμένως επανεκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Τέλος, για τον Ιούνιο φαίνεται να μετατίθενται οι δεξιώσεις γάμων.

Κρούσματα

Σε 2.489 ανέρχονται τα νέα τα κορωναϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 70 θάνατοι.

Παράλληλα, σε 707 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση