Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η ελληνική ανάρτηση Μακρόν, μήνυμα στην Άγκυρα
Η ελληνική ανάρτηση Μακρόν, μήνυμα στην Άγκυρα

Η ελληνική ανάρτηση Μακρόν, μήνυμα στην Άγκυρα

Με μία συμβολική ανάρτηση γραμμένη στην , ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ , μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο , εξέφρασε εκ νέου την του προς την και την Κύπρο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου:

«Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ς στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ς είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της .

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση