Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ή έλλειψη ασφάλτου κόστισε δύο χρόνια φυλακή σε εργολάβο της ΔΕΥΑΜΒ
Ή έλλειψη ασφάλτου κόστισε δύο χρόνια φυλακή σε εργολάβο της ΔΕΥΑΜΒ

Ή έλλειψη ασφάλτου κόστισε δύο χρόνια φυλακή σε εργολάβο της ΔΕΥΑΜΒ

Για ελαφρά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών κάθισε στο “σκαμνί” του Μονομελές Πλημμελειοδικείου Βόλου ένας 52χρονος εργολάβος, καθώς ένα νεαρό ζευγάρι έπεσε σε λακκούβα πλάτους 30 εκατοστών με το δίκυκλο που κινούνταν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα μια 35χρονη, και χρειάστηκε να κάνει 25 ράμματα στο μάτι.

Ο εργολάβος είχε αναλάβει τη και την αποκατάσταση των τομών των οδοστρωμάτων για το έργο του αγωγού αποχέτευσης που βρίσκονταν στην Λαρίσης.

Στις 26 Ιανουαρίου 2017 ένα ζευγάρι κινούνταν γύρω στις 12 το μεσημέρι πάνω σε δίκυκλο, όταν ο 35χρονος προσπέρασε άλλο όχημα από αριστερά και έπεσε μέσα στη λακκούβα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου στην Λαρίσης με Ανδρούτσου, στο ύψος της αροσωπείας της Ρενό.

Η 35χρονη συν που δεν φορούσε προστατευτικό κράνος έπεσε στο οδόστρωμα χτυπώντας στο κεφάλι, ενώ υπέστη μώλωπες στα χέρια και στα πόδια, αλλά και εγκαύματα από το σύρσιμο στην άσφαλτο.

Χθες βρέθηκε στο δικαστήριο και καταθέτοντας είπε πως χρειάστηκε να μεταφερθεί στο οσοκομείο για να της κάνουν 25 ράμματα στο μάτι.

Ανέφερε ακόμα ότι στο σημείο εκεί όπου υπήρχε η λακκούβα, δεν είχε τοποθετηθεί κάποια πινακίδα που να επισημαίνει τον κίνδυνο, και παραδέχθηκε ότι δεν φορούσε κράνος.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος εργολάβος ζήτησε συγγνώμη από τη γυναίκα, αλλά σημείωσε πως είχε για το συγκεκριμένο σημείο, αφού εκείνες τις ημέρες είχε χιονίσει και επικρατούσε παγετός, με τα εργοστάσια εξαιτίας του κρύου να μην παράγουν ασφαλτομιγμα.

Έτσι αναγκάζονταν να καλύπτουν την τρύπα με χαλίκι, όμως επειδή ο δρόμος είχε κίνηση, καθώς περνούσαν εκχιονιστικά, φορτηγά, αυτοκίνητα διέλυαν το χαλίκι, ανοίγοντας ξανά την τρύπα, παρά το γεγονός ότι την έκλειναν καθημερινά.

Τελικά ο 52χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, ενώ στη συνέχεια άσκησε έφεση και αποχώρησε.

Ποινή για  

Σε 14 μήνες με αναστολή και έφεση καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια γυναίκα από τη έα Ιωνία για .

Η κατηγορούμενη φέρεται να έκλεβε ρεύμα από τον Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Σεπτέμβριο του 2017, με τις απλήρωτες κιλοβατώρες να φτάνουν τις 8.850, και την αξία τους τις 3.100€.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση