Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οι διορισμοί μπορεί να έχουν επίπτωση στο πρόγραμμα
Οι διορισμοί μπορεί να έχουν επίπτωση στο πρόγραμμα

Οι διορισμοί μπορεί να έχουν επίπτωση στο πρόγραμμα

Σε κίνδυνο θέτει ακόμα και το του προγράμματος η πολιτικοποίηση του υ τομέα στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα λένε ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην “Κ”.

Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το σχόλιο του επικεφαλής του Γερούν Ντάισεμπλουμ αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης την προηγούμενη εβδομάδα, που τόνισε ότι η “πολιτικοποίηση του υ τομέα και της ς των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει”. Η τοποθέτηση του κ. Νταίσελμπλουμ εκφράζει  μία βαθιά ανησυχία μίας σειράς ανθρώπων. Καινούργιοι επενδυτές που έβαλαν φρέσκα κεφάλαια στις και  νιώθουν ότι γίνονται και απολύσεις μη αξιοκρατικά, ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και κράτη μέλη  παρακολουθούν τις κινήσεις της κυβέρνησης ως προς την στελέχωση της δημόσιας ς πολύ προσεκτικά.

Ευρωπαίος αξιωματούχος έφερνε σαν παράδειγμα τις απολύσεις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα δημόσια , αναφέροντας ότι “60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν”. Συγκεκριμένα δηλώνει στην “Κ” ότι “ανησυχώ ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει μία αρνητική επιρροή στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της . Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο.”

Όπως εξηγούσε άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος στην “Κ” οι θεσμοί μπορούν να παρέμβουν  περισσότερο στους διορισμούς στον τραπεζικό τομέα στον οποίο έχουν επενδυθεί ευρωπαϊκά χρήματα με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι το ίδιο εύκολα σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. ¨Όμως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στην συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση