Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι διορισμοί μπορεί να έχουν επίπτωση στο πρόγραμμα
Οι διορισμοί μπορεί να έχουν επίπτωση στο πρόγραμμα

Οι διορισμοί μπορεί να έχουν επίπτωση στο πρόγραμμα

Σε κίνδυνο θέτει ακόμα και το μέλλον του προγράμματος η πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα στην σύμφωνα με όσα λένε ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην “Κ”.

Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το σχόλιο του επικεφαλής του Γερούν Ντάισεμπλουμ αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης την προηγούμενη εβδομάδα, που τόνισε ότι η “πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει”. Η τοποθέτηση του κ. Νταίσελμπλουμ εκφράζει  μία βαθιά ανησυχία μίας σειράς ανθρώπων. Καινούργιοι επενδυτές που έβαλαν φρέσκα κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες και  νιώθουν ότι γίνονται διορισμοί και μη αξιοκρατικά, ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και κράτη μέλη  παρακολουθούν τις κινήσεις της κυβέρνησης ως προς την στελέχωση της δημόσιας διοίκησης πολύ προσεκτικά.

Ευρωπαίος αξιωματούχος έφερνε σαν παράδειγμα τις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας ότι “60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν”. Συγκεκριμένα δηλώνει στην “Κ” ότι “ανησυχώ ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει μία αρνητική επιρροή στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την και την πιθανή της . Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο.”

Όπως εξηγούσε άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος στην “Κ” οι μπορούν να παρέμβουν  περισσότερο στους διορισμούς στον τραπεζικό τομέα στον οποίο έχουν επενδυθεί ευρωπαϊκά με την πρόσφατη των τραπεζών και όχι το ίδιο εύκολα σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. ¨Όμως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στην συμφωνία που υπέγραψε η το καλοκαίρι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση