Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η δημοκρατία στο επίκεντρο των Πανελλαδικών στα Νέα Ελληνικά
Η δημοκρατία στο επίκεντρο των Πανελλαδικών στα Νέα Ελληνικά

Η δημοκρατία στο επίκεντρο των Πανελλαδικών στα Νέα Ελληνικά

Βατά για προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα του μαθήματος των Νέων Ελληνικών που διαγωνίστηκαν σήμερα οι 1482 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια, στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών με θέμα τη δημοκρατία.

Παράλληλα συγκινητικές στιγμές ήταν οι στιγμές στο 7ο Βόλου όπου λειτουργεί εξεταστικό Κέντρο καθώς ο διευθυντής του σχολείου, πατήρ Ιωάννης Μανίκας, συνταξιοδοτείται με εκατοντάδες παιδιά να έχουν περάσει ως υποψήφιοι από το συγκεκριμένο σχολείο.

Τη συνεισφορά του πατέρα Μανίκα στην εκπαίδευση εξήρε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου και μέλος της Επιτροπής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Αρετή Τζανετοπούλου. “Ο πατέρας Ιωάννης παίζει σπουδαίο ρόλο στο ηθικό των παιδιών, και δίνει πολύ δύναμη και κουράγιο στα παιδιά” τόνισε.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία, όλα κίνησαν ομαλά, αφού τα θέματα ήλθαν στις 8:31 και στις 9:08 τα παιδιά ξεκίνησαν να γράφουν.

Το θέμα κρίθηκε βατό από τους φιλολόγους και μεταξύ των sos, ενώ σήμερα δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση υποψηφίου που να έχει μαζί στην τάξη το κινητό του.

“Το θέμα αφορούσε τη δημοκρατία, ένα ενδιαφέρον θέμα, με ζητήματα στην έκθεση όσον αφορά το δημοκρατικό πολίτη και τι πρέπει να κάνει το σχολείο για να δημιουργήσει δημοκρατικούς πολίτες” ανέφερε η κ. Τζανετοπούλου. “Πρόκειται για ένα θέμα πολύ σημαντικό για τον προβληματισμό των νέων. Όσον αφορά τις ασκήσεις, ήταν διαβαθμισμένες κατά τη γνώμη μου και αφορούσαν ύλη όλων των τάξεων του Λυκείου”, εξήγησε.

Από την πλευρά της η Ασπασία Μπάσιου, διευθύντρια του Λυκείου Καναλίων και μέλος της Επιτροπής ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά. “Προφανώς κάποιο άγχος μπορεί να υπάρχει σε μαθητές και γονείς, ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία, με ηρεμία να αντιμετωπίσουν αυτή τη μάχη για τις εξετάσεις. Και αυτή τελειώνει την ημέρα που δίνουν το τελευταίο μάθημα και σίγουρα δεν θα είναι η μοναδική”.

Οι απόντες που έφτασαν τους 41 στη σημερινή διαδικασία, ήταν κυρίως υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών, με τις Πανελλαδικές να συνεχίζονται αύριο για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Επίσης τη Δευτέρα οι μαθητές των ΓΕΛ θα διαγωνιστούν στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά (Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Θετικές επιστήμες – Οικονομία και Πληροφορική).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση